Netflix'in büyük iddialarla hayata geçirdiği Tudum projesinden kötü haberler gelmeye başladı

Netflix, Tudum hizmeti için işe aldığı iddialı kadronun bir kısmını, çok kısa bir sürede işten çıkarttı. Peki ama Netflix Tudum kapanıyor mu? İşte akış devinden gelen ilk açıklamalar.

Netflix'in iddialı projesinde çalışanlara şok

Netflix, 2021 yılının Aralık ayının başlarında başlatılan hayran sitesi projesi Tudum için etkileyici bir yazar ve editör kadrosu oluşturmuştu. Bugün ise, bu yeni işe alınanların önemli bir kısmı bilinmeyen nedenlerle işten atıldı.

Sitenin eski çalışanlarının bir kısmı bugün Twitter'da ayrıldıklarını duyurdular ve eski Vice kültür yazarı Josh Terry, durumun ciddi olabileceğini öne sürerek "ekibimi işten çıkardılar" yazdı. Netflix ise, siteyi kapatma planları olmadığını söylüyor. Etkilenen personel sayısı belirtilmedi ancak bazılarının işten çıkarıldığı doğrulandı. Hollywood Report’a göre bu sayı en az 10 civarında.

Bir Netflix sözcüsü yaptığı açıklamada, “Fan web sitemiz Tudum, şirket için önemli bir önceliktir” dedi.

Tudum, lansmanında Netflix tarafından, “Sevdiğiniz Netflix filmlerini, dizilerini ve yıldızlarını daha yakından tanımanızı sağlayacak bir sahne arkası projesi” olarak tanıtılmıştı. Şu anda personel veya stratejide ne tür bir değişikliğin bu işten çıkarmaları tetiklediği, sitede kimlerin kaldığı veya yeni ayrılan yazar ve editörlere önceden haber verilip verilmediği belli değil.

İşten çıkarmalar, Netflix'in üç aylık kazançları sırasında on yıl içinde ilk kez abone kaybettiğini (yaklaşık 200.000 abone) duyurmasından kısa bir süre sonra geldi. Ardından, yayın hizmetinin hisse fiyatını gören piyasadan hızlı ve acımasız bir tepki geldi ve hisseler yüzde 25 düştü.

Netflix durumu kurtarmak için müşterilerin giriş bilgilerini paylaşmasını engellemeye çalışıyor ve daha ucuz bir reklam destekli abonelik planı düşünüyor.