Netflix'ten Apple Vision Pro'ya darbe vuran karar: Özel bir Netflix uygulaması olmayacak

Dünyanın en popüler yayın platformlarından Netflix, Vision Pro için özel bir uygulama geliştirmeyeceğini açıkladı. Kullanıcılar Vision Pro'daki içeriklere ulaşmak için web tarayıcısını kullanmak zorunda kalacak.

Netflix'ten Apple Vision Pro'ya darbe vuran karar

Bloomberg'den Mark Gurman'ın haberine göre, Apple'ın Vision Pro başlığı piyasaya sürüldüğünde özel bir Netflix uygulamasına sahip olmayacak. Yayın devinin Apple'ın başlığı için özel bir uygulama hazırlamayı planlamadığı ve iPad uygulamasını platformla uyumlu hale getirmek istemediği bildiriliyor.

Bu hamle, kullanıcıların Netflix'i, Disney Plus, Max, Amazon Prime Video ve Paramount Plus gibi Vision Pro'yu desteklediğini açıklayan diğer yayın hizmetleri gibi özel bir uygulama üzerinden izleyemeyecekleri anlamına geliyor. Bunun yerine kullanıcılar, Netflix'teki içerikleri bir web tarayıcısında izlemek zorunda kalacak, bu da kullanıcıların izledikleri filmleri veya TV şovlarını çok daha az ilgi çekici hale getirecek. Ayrıca Netflix'in web uygulamasındaki video kalitesi tarayıcıya göre değiştiğinden çözünürlüğe de sınırlamalar gelebilir.

Netflix, Meta'nın Quest başlık serisi için bir uygulama geliştirmiş olsa da bu uygulama oldukça eski. Netflix sözcüsü Kumiko Hidaka, The Verge'e yaptığı açıklamada, "Üyelerimiz, Mac'lerde Netflix'in keyfini çıkarabildikleri gibi Vision Pro'daki web tarayıcısında da Netflix'in keyfini çıkarabilecekler" ifadelerini kullanmakla yetindi.

Apple'ın geçtiğimiz günlerde Vision Pro'nun Disney Plus ve Apple TV'den 3 boyutlu film ve deneyimlerle piyasaya sürüleceğini açıkladığı duyurusunda Netflix'ten bahsedilmemesi oldukça dikkat çekiciydi. Netflix'in 3.499 dolarlık başlıkta yer almaması, cihazı en sevdikleri dizi ve filmleri izlemek için bir araç olarak kullanmak isteyenler için daha az cazip hale getireceğe benziyor.