Netflix'ten bir şok iptal kararı daha: Everything Now ikinci sezon olmayacak!

Netflix'in oldukça yüksek eleştirmen puanları alan gençlik draması Everything Now, buna rağmen Netflix tarafından iptal edildi.

Netflix'ten bir şok iptal kararı daha

Heartstopper ve Sex Education hayranlarına yönelik mükemmel bir dizi olarak nitelendirilen Netflix'in gençlik draması Everything Now, Rotten Tomatoes'ta eleştirmenlerden %82, izleyicilerden ise %90 gibi hatırı sayılır bir puan aldı. Ancak ikinci sezon için yazar kadrosunun bile hazır olduğu haberlerine rağmen dizi Netflix tarafından iptal edildi.

FilmUpdates'te yapılan bir röportajda Dylan Brady, dizinin Netflix'in beklediği rakamlara ulaşamadığını belirtti. Brady, "Bazı harika fikirlerimiz vardı, ancak ne yazık ki algoritmanın insafına kaldık" dedi.

Netflix'in en çok izlenen dizilerine ilişkin verilerine bakıldığında, Everything Now bir hafta boyunca ilk 10 dizi arasına girmeyi başardı, ancak 1,3 milyon izlenme sayısı bir noktada 13,4 milyon haftalık izlenme sayısıyla altı hafta boyunca en popüler 10 dizi arasında yer alan Sex Education'ın dördüncü sezonunun gölgesinde kaldı.

Brady ayrıca rakam odaklı programlarla ilgili olarak da şunları söyledi: "Tarihsel olarak TV tek bir şekilde çalışmıştır: Birkaç sezon boyunca yavaş ve tutarlı bir büyüme... Şu anda gördüğümüz, 'ilk 28 günde 16 milyon izlenme almazsa, kimsenin zaman ayırmasına değmez' gibi bir zihniyetin aksine..."

1980'lerdeki Cheers'tan Arrested Development, Schitt's Creek ve elbette Breaking Bad gibi daha yeni hitlere kadar, TV tarihi izleyicilerini bulması biraz zaman alan programlarla dolu. Everything Now'ın ikinci sezonunun yayınlanmayacak olması üzücü, ancak ilk sezon hala zaman ayırmaya değer. Mashable diziyi "harika" olarak nitelendirerek "ciddi akıl sağlığı temaları arasında gençlik hayatının zorluklarını ve başarılarını saf, özgün ve şaşırtıcı derecede komik bir şekilde tasvir etmesini" överken, Decider diziye 'Stream It' notu verdi.