Netflix'ten çok tartışılacak karar: Artık bu veriler açıklanmayacak

Netflix, aldığı ani bir kararla platforma kaydolan kişi sayısını ve abonelerden elde ettiği geliri artık açıklamayacağını duyurdu. Şimdi gözler, bu kararın yatırımcılar üzerinde nasıl bir etki göstereceğine çevrilmiş durumda.

Netflix'ten ilginç karar: Artık bu veriler açıklanmayacak

Netflix, gelecek yıldan itibaren hizmetine kaydolan kişi sayısını ve abonelerden elde ettiği geliri açıklamayacağını duyurdu. Şirket, yaptığı açıklama ile bunların yerine gelir artışını ve kullanıcıların platformda geçirdiği süreyi paylaşacağını belirtti.

Netflix, bahsi geçen verileri son kez, kısa bir süre önce duyurdu. Akış devi, yeni kararına rağmen abone sayılarındaki önemli hedefler geçildikçe bunları açıklayacağını söyledi. Bu da demek oluyor ki muhtemelen platform 300 milyon aboneyi aştığında haberimiz olacak.

Netflix, dünya çapında yarım milyardan fazla insanın kendi hizmetinden dizi ve film izlediğini belirtiyor. Bu yüksek aboneyle beraber de kullanıcılardan yeni fiyatlandırma seçenekleri, şifre paylaşımını engelleme ve reklam gösterimleriyle daha fazla para kazanmanın yollarını arıyor. Ayrıca şirketin son yıllarda Grand Theft Auto üçlemesi, Hades, Dead Cells, Braid ve daha pek çok popüler oyunu kataloğuna ekleyerek bu alanda da başarı elde etmeye çalıştığı görülüyor.

Netflix'in bu kararının borsa da nasıl bir tepki alacağı ise belirsiz. Abone sayıları Wall Street için önemli bir gösterge, zira bir şirketin ne kadar hızlı büyümekte olduğunu gösteren en büyük ölçütlerden biri. Ancak Netflix'in bu verileri açıklamayı bırakması daha önce başka şirketlerde de gördüğümüz bir şey.

Şubat ayında Meta, artık her çeyrekte günlük ve aylık Facebook kullanıcılarının sayısını açıklamayacağını, yalnızca Facebook, WhatsApp, Messenger ve Instagram'ı toplu olarak kaç kişinin kullandığını açıklayacağını duyurmuştu. Apple da 2018'de her çeyrekte sattığı iPhone, iPad ve Mac sayısını açıklamayı bırakmış, bunun yerine her bir kategoride ne kadar para kazandığını açıklamayı tercih etmişti.