Netone Telekom, Turk.Net'i satın aldı

Netone Telekom, Sabancı Telekom Turk.Net'i satın alarak bireysel pazara giriş yaptı.

Turk.Net satıldı!

1996 yılından bu yana Türkiye genelinde kurumlara her türlü ses ve internet iletişimi sunan, rekabete açılan telefon hizmetleri alanında en iddialı özel operatörlerden biri olan Netone Telekom, Sabancı Telekom bünyesinde faaliyet gösteren Turk Nokta Net'i (Turk.Net) satın aldı.

1995 Mayıs ayında kurulan ve Türkiye'yi 'İlk internet paketi, ilk kişisel web alanı, ilk Türkçe forum, ilk portal' gibi yeniliklerle tanıştıran Turk Nokta Net'e, Sabancı Holding 1999 yılında çoğunluk hissesini satın alarak ortak olmuştu. 2003 yılı başında Sabancı Telekom'un kuruluşuyla birlikte Turk Nokta Net de Sabancı Telekom bünyesine geçmiş ve Turk Nokta Net erişim markası ile TNN portal markaları birbirinden ayrı faaliyet göstermeye başlamıştı.

Turk Nokta Net'in marka adı, TNN portalı ve dial up hizmetlerine talip olan Netone Telekom ile yürütülen görüşmelerde mutlu sona ulaşıldı.

Netone Telekom bireysel pazara giriyor

Netone Telekom bireysel pazara giriyor
Netone Telekom Genel Müdürü Cem Çelebiler

Turk Nokta Net'in müşteri memnuniyetini artırmak için yapılan yatırımlar ve reklam çalışmalarıyla bireysel internet erişiminde bilinir ve güvenilir bir marka olmayı başardığını belirten Netone Telekom Genel Müdürü Cem Çelebiler şöyle konuştu:

"1996 yılından bu yana Türkiye genelindeki firmalara internet erişimi, sesli haberleşme ve "elektronik iş" ortamı için gerekli altyapı ve bağlantıyı sağlayan lider telekom şirketi olarak, gelecek planlarımız arasında bireysel internet pazarına girmek ve rekabete açılan ADSL pazarında yer almak da bulunuyor. Bu kapsamda gerekli altyapıyı kurmak üzere yapmış olduğumuz çalışmalarda, Turk Nokta Net markasının amaçlarımız ve hedeflerimizle örtüştüğünü tespit ettik. 2007 yılında başlayan görüşmelerimizin olumlu sonuçlanmasından mutluluk duyuyoruz."


www.tnn.net portalının 2007'de yenilenen yüzüyle yaklaşık 70 milyon pagewiev ve 750 bini aşkın aktif üyeye sahip olduğunu, dünyada 2 milyon site içinde 1.827'nci, Türkçe 19.764 site içinde ise 29'uncu sırada yer aldığını belirten Çelebiler, "Turk Nokta Net'in isim hakkı ve TNN portalını devralmak üzere sözleşme imzaladık. Bireysel internet pazarına girme hedefimiz paralelinde kurduğumuz Çağrı Merkezi ve Türkiye genelinde yapmakta olduğumuz çalışmalara ek olarak Turk.Net bünyesinde önemli yatırımlar gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi ve ilave etti 'Piyasa koşullarının zorlaştığı 2001 yılında ve günümüzde bile yılmadan, ARGE sini ve, yatırımlarını yapmayı, yeni hizmetler üretmeyi, istihdamını arttırmayı başaran Netone Telekom bu yıl en büyük atılımını gerçekleştirecektir'.

Sabancı Telekom Genel Müdürü Güngör Kaymak da, 2003 yılından bu yana şirket bünyesinde faaliyet gösteren Turk.Net ve TNN Portali' ni NetOne Telekom A.Ş.' ye satma kararı aldıklarını belirterek, "Grubumuzun stratejik odaklanma çalışmaları kapsamında telekom sektöründen çıkma kararı daha önceden duyurulmuştu. Bu çerçevede portal ve internet erişim hizmetleri markalarımızı, 1996 yılından beri internet sektöründe yer alan ve tecrübesiyle birçok projeye imza atmış Netone Telekom A.Ş.' ye devrediyoruz'' dedi.

Bilgi için:
Netone
212-355 1700

Okuyucu Yorumları