Elon Musk'ın beyin çipleri üretme projesi Neuralink veto yedi

Elon Musk bu işe çok kızacak: FDA, Neuralink'in beyin implantlarında insanlı deneyleri başlatma talebini reddetti.

Elon Musk'ın beyin çiplerine onay çıkmadı

Zaman zaman CEO Elon Musk'ın tekrarlanan cüretkar iddialara rağmen, beyin bilgisayar arayüzü (BCI) startup'ı Neuralink'in pazara bir ürün sunma ihtimali uzak kalmaya devam ediyor. Görünüşe göre şirketin domuzların ölümüne neden olan cihazları kullanarak insan denemeleri yapma izni FDA tarafından reddedildi.

Mevcut ve eski Neuralink çalışanları, "FDA’nın başlıca güvenlik endişeleri cihazın lityum pili, implantın küçük kablolarının beynin diğer bölgelerine geçme potansiyeli ve cihazın beyin dokusuna zarar vermeden çıkarılıp çıkarılamayacağı ve nasıl çıkarılacağı ile ilgili sorularla ilgiliydi" diyor.

FDA'nın batarya sistemi ve yeni transdermal şarj özelliklerine ilişkin endişeleri, cihazın arıza olasılığı etrafında toplanıyor. Ajans bataryanın başarısız olma ihtimalinin çok düşük olduğuna dair güvence istiyor çünkü başarısız olması durumunda, elektrik akımının boşalması veya yırtılan bir paketten gelen ısı enerjisi çevredeki dokuyu kızartabilir.

FDA ayrıca cihazın tamir veya güncelleme için çıkarılması gerektiğinde yapılacak olan operasyonla ilgili endişelere de sahip. Zira bu cihaz beynin gri maddesine bağlı olarak çalışıyor. Elektrotlar çok küçük ve hassas olduğundan dolayı çıkarma sırasında kırılma ve beynin içinde kalma potansiyeli söz konusu.