New York, Galaxy Note 7'ye savaş açtı!

Samsung büyük bir hızla Galaxy Note 7'leri geri toplamaya çalışırken, telefona savaş açanlar da her geçen gün artıyor!

Galaxy Note 7'ye savaş açtılar!

Samsung'un son haftalarda oldukça zor bir dönemden geçtiği malum. Firmanın başına dert olan Galaxy Note 7'nin bataryasındaki sorunların neden olduğu yankılar, tüm geri toplama çabasına rağmen, öyle görünüyor ki halen büyümeye devam ediyor.

Şimdi de New York Metropolitan Transportation Authority (MTA) adlı ABD'li bir devlet kuruluşu New York'un toplu taşıma hizmetini kullanan yolcuları, bir istasyona girmeden önce Note 7 cihazlarını kapalı tutmaları yönünde bir uyarı yayınladı. MTA ayrıca patlayıp alev alabilen cihazların da kamuya açık alanlarda şarjda tutulmamasını istiyor.

MTA'nın uyarısı yolcuları metroda ya da otobüsteyken Note 7'leri kullanmamaları ya da şarj etmemeleri yönünde mutlak bir yasağı içermese de, bu çağrının kullanıcılar için yeterince etkili bir yaptırım anlamına geldiğini söyleyebiliriz.

ABD eyaletlerinden New Jersey'nin toplu taşımadan sorumlu yetkilileri de benzer bir açıklama yaparak "müşterilerini sorumlu davranıp Galaxy Note 7'leri kapalı tutmaları" yönünde bir çağrıda bulundu.

Daha önce de US Federal Aviation Authority ve US Consumer Product Safety Agency'den de benzer uyarılar alan Note 7'nin neden olduğu bu durumun, iPhone 7'nin piyasaya sürüldüğü bir dönemde Samsung'u daha da zorlamaya devam edeceği kesin gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları