Nexus 5X'te dokunmatik ekran problemi!

Yeni Nexus 5X'i satın alanlar, dokunmatik ekranla ilgili can sıkan bir durumla karşı karşıyalar!

Nexus 5X'ten şikayet var!

Nexus 5X akıllı telefonunuz şarj olurken dokunmatik ekran algılama problemi mi yaşıyorsunuz? Yalnız değilsiniz. Çeşitli forumlarda birçok kullanıcı benzer sorunlar bildiriyor.

Nexus 5X kullanıcısı Simon Mellins ve diğer bazı kullanıcılar, Nexus ürün destek forumları ve Reddit platformunda kutudan çıkan şarj ünitesiyle telefonlarını şarj ettiklerinde problem yaşadıklarını belirtiyorlar. Bahsi geçen 3A/5V/ 15W şarj cihazı hızlı şarj için USB 3.1 Tip C standardını kullanıyor, Qualcomm'un hızlı şarj teknolojisi ile karıştırılmamalı.

Kullanıcı raporlarına göre cihaz şarj durumundayken dokunmatik ekran tepki süresi azalıyor. Cihazı fişten çekerek kullanmak sorunu çözülebir ancak bu yine de önemli bir problem gibi görünüyor.

Söylendiğine göre, diğer şarj aletlerinin (USB Type C 'den Type A'ya dönüştürme kablosu ile) dokunmatik ekran üzerine herhangi bir olumsuz etkisi yok. Sorunun dokunmatik ekranda elektromanyetik girişime neden olan yetersiz korumadan kaynaklandığına dair bazı söylentiler var.

XDA-Developers, Reddit ve Google forumlarında kullanıcılar ayı sorunla ilgili onlarca şikayette bulunmuş durumdalar. Hatta bazı kullanıcılar şarj aleti takıldıktan birkaç dakika sonra cihazın "tamamen tepkisiz" kalması gibi ciddi sorunlar bildiriyor.

Dİğer yandan problemin zaten Google ve LG tarafından giderilmiş olabileceği söyleniyor. Kasım ayında üretilen ve 511'le başlayan cihaz seri numarasına sahip telefonlarda sorun olmadığına dair spekülasyonlar var.

Okuyucu Yorumları