Nexus 5X'te "sararmış" ekran sorunu!

Google'ın yeni Nexus 5X telefonu, ilk ciddi sorunuyla karşı karşıya...

Nexus 5X'te ilk sorun!

Google'ın en yeni telefonlarından Nexus 5X'in ekranındaki bir sorun, cihazın beyaz ve açık renkleri sarı tonlarında göstermesine neden olabiliyor.

Reddit'teki bir konu başlığı altında tartışılan sorunun birden çok kullanıcıyı etkilediği anlaşılıyor. "yamm3rs" isimli kullanıcı, sarı tonun normal olup olmadığını anlamak ve karşılaştırmak için Google'dan yeni bir cihaz almayı başarmış. Kullanıcının daha sonra paylaştığı fotoğrafta telefonun ekranının gerçekten sarardığı anlaşılıyor.

Nexus 5X, sarı tonlu ekran sorununa sahip ilk telefon değil. Örneğin OnePlus One da ilk piyasaya sürüldüğünde benzer bir sorunla gündeme taşınmıştı. Nexus 5X'teki sarı ton sorunu, parlaklık sonuna kadar açıldığında ve onu başka bir telefonla karşılaştırdığınızda daha kolay fark ediliyor. Bir başka Reddit kullanıcısı, sarı tona alıştığını, renkleri hala diğerleriyle karşılaştırdığını ancak başka telefon olmadığında ekranın güzel göründüğünü söylüyor.

Google'dan konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama gelmedi. Sarı tonun yazılım veya ayarlarla ilgili olma ihtimali de var. Sorun yazılımsal ise ayar değişikliği veya üçüncü parti uygulamalar, sorunu çözmeye yardımcı olabilir.

Okuyucu Yorumları