Nintendo Önce Yalanladı, Sonra Kabul Etti!

Birkaç gün önce resmi ağızdan yalanlanan "yolun sonu" iddiası, şimdi, yine resmi ağızdan doğrulandı!

Yolun sonu bu kez gerçekten geldi!

Geçtiğimiz ay ortaya çıkan bir rapor, Nintendo'nun Wii U'nun üretimini nihai olarak durduracağına işaret ediyordu. Bu iddiaya göre firma söz konusu konsolu geçtiğimiz hafta itibariyle artık üretmeyecekti. Nintendo söz konusu iddiayı daha önce yalanlasa da, yeni bir açıklamayla cihazın üretiminin gerçekten duracağını kamuoyuyla paylaşıldı.

Wii U, piyasaya sürüldüğü tarih olan Kasım 2012'den beri aslında Nintendo'nun kendisinden beklediği satış grafiğini yeterince yakalayamadı. Cihaza olan bu düşük talebin ardından firma 2013 finansal yılına dair bu konsolla ilgili satış tahminlerini 9 milyon üniteden 2.8 milyona çekti. Zayıf bir satış grafiği sergileyen Wii U örneğin geçtiğimiz ay kapsamında İngiltere'deki konsol pazarının sadece yüzde 2'sini elinde tuttu.

Nintendo'nun Wii U'nun üretimini tamamen durdurmasının ardında söz konusu düşük satış rakamlarının yanında mantıklı bir nedeni daha var. O da firmanın Mart 2017'de yeni nesil Switch konsolunu görücüye çıkaracak olması.

Daha önce Wii U'nun üretimini durduracakları yönündeki iddiaları yalanlasa da, firma Kotaku'da yer alan en son rapora göre kendi resmi Japonca sitesinde, konsolun üretiminin yakında sona ereceğini itiraf etti.

Okuyucu Yorumları