Nintendo, Switch Sports oynarken TV'nizi (ya da yanınızdakinin kafasını) kırmamanız için yeni uyarılar yayınladı

Nintendo, yeni oyunu Switch Sports'u oynarken "geçmiş hataları" unutmamanız konusunda uyardı. Bu uyarılara uymazsanız, TV'nizi (ya da yanınızdaki oyuncunun kafasını) kırmanız işten bile değil...

Nintendo'dan, oyun oynarken TV'nizi kırmamanız için yeni uyarılar geldi

Nintendo Switch Sports piyasaya sürülmek üzereyken Nintendo, bir dönem fazlasıyla gündeme gelen Wii Sports kazalarını hatırlatan bir şekilde, oyunculara oyunu oynarken dikkatli olmalarını hatırlatan bir güvenlik uyarısı yayınladı.

Nintendo, bilgileri Japonya Twitter hesabında yayınladı ve Nintendo Switch Sports için güvenlikle ilgili bir dizi resim sergiledi. Bu resimlerde, gereksiz kazaları veya yaralanmaları önlemek için oyuncuların TV'den ve birbirlerinden uzak durmaları gereken en uygun mesafe gösteriliyor. Ayrıca bir resimde, oyunculara Joy-Con kontrol cihazını bileklerine nasıl sıkıca bağlayacakları gösteriliyor.

Nintendo Life tarafından yayınlanan, yaklaşık bir Google çevirisine göre metnin içeriği şu şekilde:

"[Ebeveynler için] Güvenliğiniz için Nintendo Switch Sports oynarken lütfen çocuğunuza eşlik edin. Lütfen birbirleriyle oynayan çocuklara veya TV'de Joy-Con'a vurmamaya dikkat edin.

"Ayrıca, Nintendo Switch Sports oynarken, kayışı Joy-Con'a takıp kilitleyin, ardından durdurucuyu kayış bileğinizden çıkmayacak şekilde bağlayın ve [avucunuzda] sıkıca sıkın."

Özellikle sıklıkla Wii Sports oynayanlar olmak üzere pek çok kişi, Nintendo’nun yayınladığı bu çizimlere bakarken garip bir nostalji duygusu hissedilebilir. Popüler Wii oyunu da, oyuncuları Wii kumandasını korkusuzca sallamanın riskleri konusunda uyarıyordu. Ancak uyarılara rağmen yaşanan ve kayıt altına alınan çok sayıda kaza düşünülürse, Nintendo'nun Nintendo Switch Sports kazalarını mutlak bir minimumda tutmaya istekli olması kesinlikle şaşırtıcı değil.

Nintendo Switch oyunu, oyuncuları diğer çoğu oyundan biraz daha aktif ve ayakları üzerinde durmalarına teşvik ediyor, bu nedenle kendinizi, başkalarını ve eşyalarınızı zarar görmekten nasıl koruyacağınız konusunda bilgi verilmesi oldukça makul.

Ayrıca Fitness Boxing ve Ring Fit Adventure gibi egzersize dayalı diğer Switch oyunları da kendi özel uyarı bilgilerine sahip.

Yayınlanan uyarıların Nintendo Switch Sports oyuncularının istenmeyen kazaları minimumda tutmasını sağlayacağını umuyoruz. Yine de, oyuncuların değerli ve yeni TV’lerine Joy-Con kontrol cihazlarını fırlattığı ya da birbirlerinin kafalarına vurduğu videolara kendimizi hazırlamamızda fayda var.