2006 yılının Nintendo Wii’sine Apple işletim sistemi Mac OS'u kurdular

"Hiçbir şey imkansız değildir" cümlesini kanıtlayan çalışma: Nintendo Wii'de Mac OS çalıştırdılar, 16 yıllık konsolu Macintosh'a çevirdiler!

Nintendo Wii’ye Mac OS kurdular

2006'daki ilk çıkışından bu yana 100 milyondan fazla satılan Nintendo Wii'nin popülerliğini inkar etmek mümkün değil ve üzerine gelen 2 Nintendo konsoluna rağmen insanlar hala ilk Wii konsolunun yeteneklerini genişletmek için akıllıca yollar buluyor. Şimdi de Wii'yi bir Mac'e dönüştürmenin yolunu buldular.

Apple, işletim sistemlerinin Apple donanımı dışında herhangi bir şey üzerinde çalışması karşısında zorluklar çıkartan bir şirket. Bu nedenle Wii'nin Mac OS 9'u çalıştırmasını sağlamak, konsolun disk yuvasına bir yükleme diski yerleştirmek ve çalışmasına izin vermek kadar kolay değil. Kolay değil, ancak imkansız da değil, zira Nintendo Wii'nin içindeki PowerPC işlemcisinin Apple'ın Power Macintosh G3 makinelerinde kullandığı PowerPC çiplerine yeterince yakın olduğu ortaya çıktı.

Pierre Dandumont, Mac OS 9.2'yi Wii'de nasıl çalıştırdıklarını web sitesinde açıklıyor. Tahmin edersiniz ki, bu çok da kolay bir yol değil.

Nincintosh yapmak, hack'lenmiş bir Wii'nin resmi olmayan Homebrew Kanalı aracılığıyla Linux tabanlı bir işletim sistemi çalıştırma yeteneğine dayanıyor ve bu da Mac OS'un Linux altında çalışmasına izin veren Mac-on-Linux'u kolaylaştırıyor. Sonuç ise hemen aşağıdaki videodaki gibi oluyor.