Nokia ve Qualcomm 5G Testlerini Tamamlıyor!

Teknolojinin iki büyük ismi Nokia ve Qualcomm, 5G teknolojisi için önemli sınırları aşmayı başardı!

Nokia ve Qualcomm'dan dev 5G adımı

Nokia ve Qualcomm ikilisi 5G OTA veri testlerini tamamlamayı başardılar. İki firma da, verileri, mmWave ve alt-6 GHz bantlarında transfer etmek yolunda büyük aşama kaydettiler.

Peki nedir bu OTA? OTA, operatörlerin verileri terminallere ve uzun mesafeli konumlara şebeke üzerinden veya kablosuz bağlantı üzerinden (Wifi) aktarmasına olanak tanıyan teknolojiye verilen bir isim. OTA'nın açılımı Over-The-Air yani hava yoluyla gerçekleşen iletişim yöntemi. OTA'yı kullanan teknolojiler arasında uydular ve dijital mimariler bulunuyor.

Qualcomm'da kıdemli başkan yardımcısı ve 4G / 5G'den sorumlu yöneticisi Durga Malladi, konuyla ilgili olarak "5G, ticari bir gerçeklik yaratmada önemli bir adım. Nokia ve Qualcomm bu konuda işbirliği yaparak, 5G veri transferlerinin performanslarını zirveye taşıyacak. Kullanıcıların 5G deneyimlerini yaşamak için ihtiyaç duydukları teknolojilere erişimlerini sağlamak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Nokia'nın üst düzey yöneticisi Tommi Uitto da konuyla ilgili sessiz kalmadı, Uitto, "Qualcomm Technologies ile yaptığımız işbirliği, 5G yapısının esnekliğini gösteriyor. İşbirliğimiz 5G'nin tüm yeteneklerini ortaya dökecek. 2019 yılının başında ticari hizmet vermeye başladıkça, insanların taleplerini karşılayacak ve birçok yeni ve farklı uygulamayı, Qualcomm Technologies ile birlikte hayata geçireceğiz." açıklamasında bulundu.

Okuyucu Yorumları