Nokia’dan 3 yeni telefon birden: Nokia G22, Nokia C32 ve Nokia C22 tanıtıldı

Nokia’nın tanıttığı yeni telefonları Nokia G22, Nokia C32 ve Nokia C22, pek çok markanın sunmadığı önemli bir özellikle birlikte geliyor.

Nokia’dan 3 yeni telefon birden

Mobil Dünya Kongresi'nde duyurulan üç yeni Nokia akıllı telefona bakılırsa, telefonları üreten HMD’nin 2023 yılında farklı bir yönde ilerlemeye karar verdiğini görebiliyoruz. Bu telefonların tamamı üç güne kadar pil ömrü sunuyor ve ayrıca ömrü tükendiğinde pili kendiniz değiştirmenize izin veriyor.

Dünyanın en büyük mobil fuarında bu yıl duyurulan tüm yeni Nokia cihazları, yelpazenin uygun fiyatlı ucunda yer alıyor. Nokia G22, 18 Mart'ta Birleşik Krallık'ta satışa çıktığında 150 Sterlin fiyatına sahip olacak. En büyük satış noktası, teorik olarak pil ömrü gibi görünüyor. Ama cihazın ömrünü uzatabilecek şekilde, iFixit ile bir ortaklığın parçası olarak pili kendi başınıza değiştirebileceksiniz. Ancak pil ömrünün tükenmesi de çok hızlı olacak gibi gözükmüyor. Özellik tablosuna göre pil, 800 tam şarj döngüsünden sonra bile orijinal kapasitesinin %80'inden fazlasını koruyacak.

G22, 64GB ve 128GB depolama seçenekleriyle geliyor ve 50 megapiksel kameraya, 6,5 inçlik ekrana, 4GB belleğe ve Android 12'ye sahip. İki OS güncellemesi garanti ediliyor.

Uygun fiyatlı Nokia C serisine eklenen Nokia C32 (130 sterlin) ve Nokia C22 (110 sterlin) bu bahar mevsiminde satışa sunulacak. C32, 50 megapiksel sensörlü daha iyi bir kamera ve Android 13 sunarken, C22 gerçek bir giriş seviyesi telefon olarak yüksek IP derecelerine ve daha dayanıklı bir cama sahip.

Nokia, telefonlarının mobil dünyanın tükenmeyen ürünleri olmasını istiyor gibi gözüküyor. Batarya boyutunun büyüklüğünün yanı sıra, bildirilene göre telefonlar, dayanıklılık testinde de rakiplerine göre üç kat daha iyi.