Blok zinciri köprüsü Nomad'daki büyük bir hata, hızlı bir çöküşe neden oldu

Blok zinciri köprüsü Nomad'daki geliştirici kaynaklı büyük bir hata, hızlı bir çöküşü beraberinde getirdi.

Bir blok zinciri köprüsü daha nerdeyse her şeyini kaybetti

Bir blok zinciri köprüsü daha tehlikeye düştü ve bu köprü, görünüşe göre kullanıcılarının açgözlülüğü nedeniyle yaklaşık 200 milyon dolar kaybetti.

Bu haftanın başlarında Nomad’ın başına gelen bu olayda görünürde hiçbir kötü amaçlı yazılım veya siber saldırı olmamasına rağmen, protokol sahip olduğu hemen hemen her şeyi kaybetti.

Köprü istismarları kripto para birimleri dünyasında pek yeni olmasa da (Ronin, Wormhole, Beanstalk gibi), bu sefer durum biraz farklı gözüküyor.

Görünüşe göre, Nomad'ın akıllı sözleşmelerinden birinde yapılan son güncelleme, kullanıcıların işlemleri taklit etmesine izin veriyordu. Başka bir deyişle, köprüden parayı kim almak isterse bunu yapmakta özgürdü ve burada kötü amaçlı yazılım veya ihlal edilmiş uç noktalar söz konusu değildi.

Buradaki en temel fark bu. Bu olay, kodda yararlanmak için bir delik arayan tek bir bilgisayar korsanının veya bir gruptan kaynaklı değildi. Bu, projenin geliştiricilerinin yaptıkları bir hataydı ve tüm topluluk bundan faydalanıp alabildiklerini aldı.

Nomad yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bir soruşturma devam ediyor ve blockchain istihbaratı ve adli tıp için önde gelen firmalar tutuldu. Kolluk kuvvetlerini bilgilendirdik ve durumu ele almak ve zamanında güncellemeler sağlamak için 24 saat çalışıyoruz. Amacımız, ilgili hesaplar ve fonların izini sürmek ve kurtarmak."