Nomura iştiraki Laser Digital’e Dubai’den lisans

Nomura Holdings’in kripto birimi Laser Digital, Dubai‘den tam kripto lisansı aldı.

Nomura iştiraki Laser Digital’e Dubai’den lisans

Küresel finans hizmetleri grubu Nomura Holdings’in kripto birimi, Dubai‘den tam kripto lisansı aldı. Şirketin kurumsal yatırımcılara kripto yatırım ürünleri sunmak için hazırlık yaptığı belirtildi.

Nomura‘nun kripto şirketi Laser Digital‘den yapılan açıklamada, yerel olarak kripto varlık ve yatırım yönetimi hizmetleri sunulacağı ifade edildi. Şirketin önümüzdeki aylarda kurumsal yatırımcılar için kripto yatırım ürünleri sunmayı planladığı bildirildi.

İsviçre merkezli Laser Digital’in CEO’su Jez Mohideen, lisans ile sanal varlık alanındaki kurumlara uygun ürünler geliştireceklerini ifade etti. Şirketin Dubai ve Londra’da ofisi bulunuyor. Mohideen, Dubai’nin büyüyen kripto para piyasasına vurgu yaptı.

Binance de dün faaliyet lisansı aldığını duyurmuştu. Borsa, eylül ayındaki hazırlık lisansından bu yana belirlenen koşulları yerine getirdiğini bildirmişti. Dubai’de dört aşamalı lisanslama süreci bulunuyor. Dubai, bir süre önce yerel kripto borsası BitOasis‘in lisansını askıya almıştı.

Dubai, kripto merkezi olmak için son dönemlerde birçok adım atmıştı. Şirket, bu çerçevede kripto düzenlemelere çalışmalarını hızlandırmıştı. BAE’nin en kalabalık emirliği olan Dubai, kripto kurallarını güncellemek için uluslararası görüşmeler yapmaya başlamıştı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.