Norveç Hükümeti Yeni Ticari Ürünler için Blockchain Teknolojisini Kullanacak

Norveç hükümeti, ileriye dönük Blockchain çalışmaları için Ethereum tabanlı Arbitrum‘u tercih etti.

Norveç Hükümeti Yeni Ticari Ürünler için Blockchain Teknolojisini Kullanacak

İlk kez büyük bir ülke, kapsayıcı, demokratik ticaret ve tamamen yeni bir finansal piyasa türü oluşturmak için Ethereum ve ürünlerini kullanmaya başladı. Norveç, Blockchain çalışmaları için Ethereum tabanlı Arbitrum‘u kullanacağını açıkladı.

Yeni teknoloji, Norveç vatandaşlarının henüz halka açılmamış şirketlerin (liste dışı şirketler vb.) hisselerine yatırım yapmasına izin verecek. Maksimum kaynak verimliliği için kullanılacak platform olarak Ethereum tabanlı ikinci katman platformu Arbitrum seçildi.

Bu yeni entegrasyon ile birlikte tokenize edilmiş hisseler, Ethereum tabanlı ERC1400 standart ile basılacaktır. Bu standart, ERC20 ve ERC721'in bir kombinasyonu olarak geliştirildi. Önde gelen Ethereum geliştirme stüdyosu ConsenSys ise ERC standartının bu uygulamasına önemli katkılarda bulundu.

Ethereum merkezli ürün, merkeziyetsiz veri depolama ve aktarım platformu Ceramic, kullanıcıların kişisel verilerini GDPR uyumlu bir şekilde işlemek için kullanılacak.

Son olarak Arbitrum'un iş ortaklarının protokolleriyle uyumluluğunu geliştirmek ve Web3 uygulamalarının benimsenmesini hızlandırmak için Odyssey kampanyasını düzenlediğini belirtelim.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.