Note 7 bu defa "kontrollü" bir biçimde yandı!

Bu "yanma" olayını son günlerde yaşanan Note 7 felaketinden ayıran şey, bu defa her şeyin kontrol altında olması...

Note 7 bu defa "kontrollü" yandı!

Samsung'un başına bela olan Galaxy Note 7'lerin batarya sorunu nedeniyle yanmaya ve patlamaya meyilli olduklarını herhalde artık duymayan kalmamıştır. Bu doğrultuda fazla gecikmeden bir geri çağırma programını uygulamaya koyan Samsung buna rağmen bazı yenilenen cihazlarda bile sorun yaşamaya devam etti. Öyle ki, yanmaya başlayan ve patlayan Galaxy Note 7 haberleri artık iyice sıradanlaştı ve asıl merak edilen şey cihazların bu defa hangi kamusal alanlarda yasaklanacağı olmaya başladı.

Note 7 bu defa

Yukarıda görülen resim ise aslında standart bir Galaxy Note 7 "yanma" hadisesi olsa da onu sıradışı yapan şey bu yanma işleminin profesyonel bir laboratuvar ekibi tarafından yürütülmesi. Şimdiye kadar birçok yanmış Note 7 görseline tanık olsak da bu yeni görüntüler cihaza bilinçli olarak uygulanan bir laboratuvar testinde elde edildi. Yapılan testte bataryada yaşanan sorun dolayısıyla telefonun nasıl yanmaya başladığı ayrıntılı bir biçimde görülebiliyor.

Note 7 bu defa

Görseller Singapur'da bulunan Applied Energy Hub adlı batarya laboratuvarında elde edildi. Laboratuvardaki araştırmacıların bu tabloyu elde etmek için tamamen şarj olmuş bir Galaxy Note 7 üzerinde baskı uygulayarak onun yanmaya başlamadan önce ne kadar güce dayanabileceğini öğrenmeye çalıştıkları belirtiliyor. Yapılan testte Note 7'ye uygulanan baskı düzenli olarak arttırılıyor ve nihayet bir sınıra ulaşıldığında cihaz alev almaya başlıyor ve tamamen yanıyor. Diğer yandan testte kullanılan cihazın geri çağrılmış bir cihaz mı yoksa yenilenmiş bir cihaz mı olduğu belirsiz.

Note 7 bu defa

Note 7 bu defa
Okuyucu Yorumları