Note 7 ile beraber yeni bir Gear VR mı geliyor?

Görünene göre Samsung, Galaxy Note 7 için yenilenmiş, özel bir Gear VR geliştiriyor!

Note 7 için özel Gear VR geliyor!

Samsung, Oculus ile ortaklık kurarak ve dönem dönem üst seviye telefonları ile bedava Gear VR başlıkları vererek, mobil VR alanında büyük bir adım atmıştı. Bu yüzden de VR varlığını Samsung Galaxy Note 7 ile devam ettirmek istemesine o kadar da şaşırmamak gerek.

Ancak buradaki sorun, söylentilere göre telefonun bir USB Type-C girişine sahip olacak olması ve şu andaki Gear VR sürümünün micro USB ile bağlanıyor olması. Samsung, kolaylıkla bir adaptör sunabilir ancak kullanıcıların büyük bir kısmı, büyük ihtimal ile, kendileri için üretilmiş bir başlığı tercih edeceklerdir. Görünene göre de durum tam olarak bu olabilir. Hindistanlı bir ithalat veritabanı olan Zauba'da, yeni bir Gear VR sürümü ortaya çıkmış durumda.

GalaxyClub.nl tarafından fark edilen listede çok fazla açıklama bulunmuyor ancak bu giriş, model numarası SM-R323 olan bir Gear VR cihazı için gözükmekte. SM-R322'nin şu andaki sürüm olduğu ve SM-R321'in de bir önceki model olduğu düşünülürse, bu ürünün de yeni bir model olduğu tahmin edilebilir.

Note 7 ile beraber yeni bir Gear VR mı geliyor?

Yeni bir modelin varlığı da telefonun USB Type-C girişine sahip olacağı söylentilerini desteklemekte çünkü bir yenileme için en mantıklı açıklama bu olacaktır. Ancak bunun dışında da bazı ihtimaller bulunmakta. Örneğin Galaxy Note 7'nin boyutları, kendisini şu andaki model ile kullanılamaz hale getiriyor olabilir.

Bu yeni VR, Note 7 için uyumlu hale getirilmesi dışında bir değişikliğe sahip olmayabilir ancak geçen zaman içerisinde Samsung'un bazı iyileştirmeler yaptığı da rahatlıkla tahmin edilebilir.

Yeni modelin Galaxy Note 7 için üretildiği varsayılırsa ve Note 7'nin de yayım tarihinin 2 Ağustos olduğu düşünülürse, Samsung'un bu telefonla beraber yeni VR başlığını da sunmayı isteyeceğine kesin gözü ile bakmak mümkün. Hatta Samsung, yeni telefonu ile beraber bu başlıkları bedavaya bile verebilir...

Okuyucu Yorumları