Nubia Alpha ile Telefonunuzu Bileğinizde Taşıyın

MWC'de gösterilen Nubia Alpha ile telefonunuzu bileğinizde taşımanız mümkün!

Telefon ve bileklik bir araya geldi

Nubia, akıllı telefonlar ve giyilebilirler arasındaki mesafeyi Nubia Alpha adlı, bir telefonun işlevini ve özelliklerini barındıran ancak bir fitness bilekliği gibi bileğinizde taşınan bir cihaz ile aşıyor gibi gözüküyor. Nubia tarafından MWC 2019'da bir basın konferansıyla tanıtılan Nubia Alpha ilgi çekici ve ilginç bir karma cihaz.

Nubia Alpha, 1GB RAM ve 8GB dahili hafızası ve sadece 500mAh batarya gücü ile tam olarak akıllı telefon özelliklerine sahip değil ancak 4 inçlik esnek OLED ekranı ile bu özelliklere pek ihtiyacı olduğu da söylenemez. Ayrıca cihazın bir de 5MP ön kamerası bulunuyor ve bu yüzden de normal bir telefonun tüm işlevlerine sahip olduğu rahatlıkla söylenebilir. Nubia, cihazın şarjının normal bir kullanımla 1-2 gün dayanacağını ve bekleme modunda bir hafta dayanabileceğini söylüyor.

Alpha, telefon görüşmeleri yapmak ve mesajlaşmak için, veya bir akıllı telefona bağlanmadan çeşitli uygulamaları çalıştırmak ve internette gezinmek için kullanılabiliyor. Bu cihaz Bluetooth bağlantısı yerine eSim teknolojisini kullanıyor ve bu yüzden de tam anlamıyla telefonunuzun yerini almayacağı söylenebilir.

Nubia Alpha, bir akıllı telefondan ziyade bir giyilebilir OS olarak tasarlanmış olan Nubia'nın kendi işletim sistemi ile çalışıyor. Bu işletim sisteminin özellikle ilgi çekici olan bir özelliği ise el hareketleri ile gezinti yapabilmenize imkan tanıyor olması.

Fitness takibi özellikleri için giyilebilir cihazları kullanıyorsanız, Alpha'nın da kalp ritmi izleme ve uyku takibi gibi gerekli tüm özelliklere sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Ayrıca yanında yayımlanan kablosuz kulaklıklar olan Nubia Pods kullanımı ile müzik de depolayabiliyor ve oynatabiliyor.

Cihazın Bluetooth ve eSIM olmak üzere yayımlanan iki sürümü bulunuyor. Bluetooth modeli Avrupa, Kuzey Amerika ve Çin'de 449€ fiyatı ile bu yılın ikinci çeyreğinde sunulacak. eSIM sürümü ise biraz daha geç bir tarihte, Çin'de Nisan ayında, Avrupa'da "Q3" ve Kuzey Amerika'da "Q4" tarihlerinde 549€ fiyatı ile satışa sunulacak...

Okuyucu Yorumları