NVIDIA, RTX Video Super Resolution teknolojisini ve RTX 4070 Ti GPU'sunu tanıttı

Nvidia, RTX 4070 Ti ekran kartını ve Microsoft Edge ile Chrome için yeni RTX Video Süper Çözünürlük teknolojisini resmi olarak tanıttı.

Nvidia RTX 4070 Ti ve Super Resolution teknolojisi tanıtıldı

Nvidia, CES 2023 açılış konuşmasında "RTX Video Super Resolution" adlı yeni video yükseltme teknolojisini tanıttı. Yeni teknoloji, Derin Öğrenme Süper Örnekleme'nin (DLSS) oyunlarda çalıştığına benzer bir şekilde çalışacak ve bu nedenle, yerleşik Nvidia Tensor çekirdekleri aracılığıyla yapay zekanın (AI) gücü kullanılarak bir video 1080p'den 2160p veya 4K'ya yükseltilecek.

Nvidia tanıtımda, 4K ekranda çalışacak şekilde yükseltilmiş orijinal 1080p video ve diğeri, yeni RTX Video Süper Çözünürlüğü kullanılarak 4K'ya yükseltilmiş bir video (AI) olmak üzere 2 görüntüyü gösteren teknolojinin bir demosunu gösterdi.

AI ile yükseltilmiş videonun yakınlaştırılmış bir versiyonunu da ve gösteren Nvidia, böylece bu videonun AI ile geliştirilmemiş olana kıyasla çok daha iyi korunmuş bir görüntü sağlandığını ortaya koyuyor.

Ancak, en azından şimdilik, bu teknoloji yalnızca Nvidia RTX 40 serisi ve Nvidia RTX 30 serisi kartlarda mevcut. Bu, Nvidia RTX 2000 serisi sahiplerinin bu teknololjiden yararlanamayacağı anlamına geliyor. Nvidia, tarayıcı desteği açısından ise, Microsoft Edge ve Google Chrome’un Şubat 2023'ten itibaren destekleneceğini de açıkladı.

Nvidia RTX 4070 Ti tanıtıldı

Nvidia ayrıca yeni GeForce RTX 4070 Ti'yi de tanıttı. Bu kart temelde "lansmanı yapılmamış" RTX 4080 12GB ile teknik özellikler açısından hala aynı olurken, fiyatının 899 $’lık 4080 12GB'den 100 $ daha düşük bir etikete sahip olacak olması kartı, oyuncular için potansiyel olarak daha cazip hale getiriyor. Kart, 5 Ocak'tan itibaren satışa sunulacak.