Büyük Nvidia hayali suya düştü; Nvidia ekran kartlarını destekleyen oyun canavarı Chromebook'lar iptal edildi

Google, Nvidia ekran kartlarını destekleyen oyun odaklı Chromebook'lar geliştirme planlarını iptal etmiş gibi görünüyor. En azından ortaya çıkan ipuçları bize böyle diyor.

Nvidia Chromebook hayalleri başka bahara kaldı

Geçen yıl tüm işaretler, 2023'ün ChromeOS kullanan bilgisayarda oyun oynamak isteyenler için heyecan verici bir yıl olacağını gösteriyordu. Daha önce 9to5Google, Nvidia ekran kartlarını destekleyen Chromebook'ların yolda olduğunu duyurmuştu. 2022 Ekim ayında birkaç üretici, ortak bir duyuru ile oyun odaklı modelleri duyurmuştu. Chromebook kullanan oyun meraklıları için ufukta çok şey var gibi görünüyordu.

Ancak bu umutlar suya düşmüş durumda. About Chromebooks'un kartal gözlü çalışanları, Google'ın kodunda birden fazla Nvidia Chromebook projesinin iptal edildiğini gösteren ipuçları tespit etti. Google ise yorum talebine henüz yanıt vermedi.

Bu durum, süper güçlü oyun ürünleri bekleyen ChromeOS hayranları için büyük olasılıkla bir hayal kırıklığı olacaktır. GeForce Now gibi platformlar halen geçerli olsa da, bu sizi sadece bir yere kadar götürebilir. Birçok oyunda sağlam bir deneyim sunsalar bile, ayarlarınızı ve çözünürlüğünüzü en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, donanım desteği önemli.