NVIDIA'nın yeni yapay zekası, görüntülü görüşmelerde yaşaşan büyük bir sorunu çözecek

NVIDIA'nın geliştirdiği yeni yapay zekası, görüntülü görüşmelerde yaşanan en önemli sorunlardan birini çözmeyi vaat ediyor.

NVIDIA'nın yapay zekası, görüntülü görüşmelerin büyük sorununu çözecek

COVID-19 salgını ile birlikte iyice hayatımıza giren görüntülü görüşmeler hayatımızı kolaylaştırsa da, aynı zamanda bazen bir kabusa dönüşebiliyor. Eğer harici bir kamera kullanıyorsanız ve bu kamera doğrudan size bakmıyorsa, ekrana baktığınızda karşınızdakilerin yüzüne bakmadığınız gibi bir durum oluşabiliyor. Başka bir deyişle, konuştuğunuz kişiyi görmek için ekrana baktığınızda, başka bir yere bakıyor ve görüşmeyle ilgilenmiyormuşsunuz gibi görünüyor.

Kameraya yakın veya durmak ya da kameranın yerini mümkün olduğunca ekran ile aynı noktaya denk getirmeye çalışmak gibi çeşitli geçici çözümler olsa da, yapay zeka sayesinde bu sorundan yakında tamamen kurtulabiliriz.

NVIDIA'nın yeni Göz Teması (Eye Contact) Yapay Zekası, kameraya bakmadığınız zamanlarda bile her zaman kameraya bakıyormuşsunuz gibi görünmenizi sağlamak için farklı bir çözüm sunabilir. Yayınlanan video tanıtımı, izleyenlerin kameraya bakıp bakmadığınızı anlamasını zorlaştıracak bir şekilde gerçek hayata inanılmaz derecede benzeyen bir görüntü sunuyor. Etkileyici bir şekilde yapay zeka, kişi telefonundayken ve yüzünün çevresinde başka engeller varken bile çalışmaya devam ediyor.

Belki bakışları daha az keskin hale getirmek için bir miktar ince ayar gerekli olsa da, teknoloji, göz temasını sürdürmekte zorlanan birçok kişi tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Bazıları için, özellikle otistik spektrum bozukluğu (ASD) olanlar için, göz teması rahatsız edici olabilir ve bu da kişinin konuşmalar sırasında ilgisiz görünmesine neden olabilir. Göz Teması, bu tür kişilerin toplantılarda kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlayabilir.

Bu özellik, bir bağlantı kesme yeteneğine de sahip. Bu seçenek sayesinde, kameradan belirli bir mesafe uzaklaştığınızda, AI sürekli bakışı durdurur ve minimum mesafeye dönmenizi bekler.

Bağlantı kesme özelliği zaman zaman videoda sorun yaratabiliyor gibi görünse de, RTX 2060 ve sonrası NVIDIA grafik kartına sahip herkes tarafından kullanılabileceğini düşünürsek oldukça etkileyici olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Göz Teması özelliği hala beta aşamasında ve tüm karmaşık yeni teknolojilerde olduğu gibi, bazı büyük hatalara sahip olması muhtemel.