Nvidia, sevilen ve çok fazla kullanılan GPU işlemcisi RTX 2060'ı öldürüyor  

Dünya’nın ikinci en popüler oyun GPU’su olarak konumlanan Nvidia RTX 2060, görünüşe bakılırsa yolun sonuna geldi.

Nvidia'nın popüler GPU'su yolun sonuna geldi

Nvidia’dan üzücü bir açıklama geldi. Firma tüm zamanların en bütçe dostu grafik işlemcisi olarak bilinen RTX 2060 işlemcisinin üretimini durdurma kararı aldı.

Nvidia, Asya’daki grafik kartı üreticilerine artık RTX 2060 çipleri (listede RTX 2060 Super ve RTX 2060 12GB da var) göndermiyor ve Kasım ayında bu firmalardan grafik kartı üretimlerini sınırlamalarını istiyor.

Üç yıldır piyasada olan ve kullanıcılar tarafından çok sevilen bu kartlar sayesinde oyuncular, düşük bütçeyle oyunlarda Nvidia’nın DLSS teknolojisinin ve ışın izleme grafiklerinin keyfini sürdürme imkanına sahip oluyordu. Steam kullanıcıları arasında RTX 2060 en popüler ikinci GPU olarak biliniyor. Birinci sırada ise, yine çok başarılı bir kart olan GTX 1060 bulunuyor.

Peki Nvidia neden bu GPU’nun üretimini durdurma kararı aldı? Bu sorunun yanıtı tam olarak bilinmiyor, ancak büyük ihtimalle RTX 3000 serisinin satışlarını artırmak olduğu düşünülüyor.

Nvidia GeForce GPU'ların xx60 ve xx50 sürümleri, firmanın son zamanlarda piyasaya sürülen RTX 4090 gibi çılgınca pahalı amiral gemisi kartlarından çok daha popüler. Anket sonuçlarına bakıldığında, en çok kullanılan ilk on kartın tümü xx50 veya xx60 işlemci kullanıyor. Tek istisna, yedinci sırada duran mükemmel orta seviye kartı RTX 3070.

Nvidia’nın RTX 2060’ı durdurma kararı daha pahalı olan RTX 4060 ve RTX 4050’ın yükselmesine neden olacak gibi görünüyor. Hala RTX 2060 almak isteyen kullanıcıların şu anda endişe etmelerine gerek yok, bu işlemci ile üretilmiş kartlar stoklar bitene kadar muhtemelen aylarca raflarda kalacak. Ayrıca, üretimi durdurulduğundan dolayı fiyatlarının biraz daha düşme ihtimali de bulunuyor.