Nvidia'nın merakla beklenen RTX 4060'ının ilk performans sonuçları sızdırıldı

Nvidia'nın sıradaki grafik canavarı olması beklenen RTX 4060 GPU'nun ilk performans sonuçları internette ortaya çıktı.

Nvidia RTX 4060'nın ilk performans sonuçları sızdırıldı

Nvidia’nın RTX 4060 grafik kartının yakın zaman içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Hatta, yeni söylentilere göre yeni canavarı beklenenden daha erken görmemiz de mümkün olabilir. Bu yüzden, bazı kıyaslama sonuçlarının ortaya çıkması (veya sızdırılması) şaşırtıcı olmayabilir.

VideoCardz’ın tespit ettiği üzere bu sızıntılar, Twitter’daki Benchleaks’ten geliyor ve Geekbench 6 hesaplama testlerinde RTX 4060’ın performansını gösteriyor. RTX 4060’ın standart versiyonu, OpenCL testinde 105.630 ve Vulkan testinde 99.419 puan almayı başarmış gibi gözüküyor.

VideoCardz, bu sonuçların ne anlama geldiğine dair bir bakış açısı sağlamak için bazı örnek karşılaştırmalar da yapıyor: RTX 4060, temel olarak önceki model olan RTX 3060’tan yaklaşık %17-18 daha hızlı gözüküyor.

Tabii ki, tüm sızıntılarda olduğu gibi, bu sızıntıya da bir miktar şüpheyle yaklaşmamızda fayda var. Ayrıca, bir GPU’nun performans testinin sızıntısı heyecan verici olsa da, tek bir kıyaslama sisteminden sadece birkaç sonucun görüldüğünü unutmamak da lazım. Oyun performansı açısından bakıldığında Geekbench’in ilk kıyaslama tercihi olmadığını da hatırlatmak gerekebilir. 3DMark gibi diğer kıyaslama sistemleri, oyunlar için çok daha uygun bir sonuç verecektir.

Bu yüzden, bu kıyaslama sızıntısı bize GPU hakkında önemli bir ilk bakış sunuyor olsa da, tam ve kesin bilgileri vermediğini belirtelim...