Nvidia, RTX 5090 ve 5080 GPU'larıyla büyük bir sürpriz yapabilir

Nvidia'nın yeni RTX 5090 ve 5080 GPU'larını bekleyenleri heyecanlandıracak bir haber geldi. Eğer bu iddia doğruysa, sadece birkaç ay sonra her iki GPU da aramızda olacak.

Nvidia, RTX 5090 ve 5080 GPU'larıyla büyük bir sürpriz yapabilir

Görünene göre Nvidia, bu yıl yalnızca bir değil iki yeni nesil GPU’yu piyasaya sürebilir. Dahası bu grafik kartları, düşünülenden daha erken bir zamanda kullanıma sunulabilir.

YouTube kanalı Moore’s Law Is Dead (MLID), Nvidia sızıntıları konusunda en iyi kaynaklarından birinin, şirketin 4. çeyrekte RTX 5090 ve RTX 5080 lansmanı için hazırlandığını söylediğini belirtiyor. Hatta söylenilene göre şirket, bu Blackwell GPU’ları üçüncü çeyreğin sonlarında piyasaya sürülme olasılığını bile değerlendiriyor.

Bu yeni sızıntı, her iki ürünün de 2024'te piyasaya sürüleceğine işaret eden diğer söylentileri destekliyor, ancak her iki grafik kartının da 3. çeyrekte raflarda olacağından şimdiye dek kimse bahsetmedi. Elbette bu noktada, kaynağın üçüncü çeyrek lansmanının çok düşük bir ihtimal olduğunu söylediğini de vurgulamamızda fayda var.

MLID’nin bir distribütörde konuştuğu başka bir kaynak da RTX 5000 GPU’ların 2024’ün 3. veya 4. çeyreğinde piyasaya sürüleceğini iddia ediyordu. Yani, Eylül ayında bir lansman hala mümkün olabilir ve böyle bir durumda, RTX 5080 ve 5090 ile karşılaşmak için sadece beş ay beklememiz yeterli olacak.