Nvidia RTX 6000 fiyatı: Cebinizden servet çıkması gerekecek

Nvidia’nın beklenen ADA tabanlı RTX 6000 GPU’sunun gerçek bir grafik canavarı olacağı kesin. Ama bu canavara sahip olmak için, canavar gibi bir de cüzdana sahip olmanız gerekecek.

Nvidia RTX 6000 için cebinizden servet çıkması gerekecek

Nvidia'nın beklenen grafik canavarının, yani ADA tabanlı RTX 6000'in haftalar içerisinde piyasada olması bekleniyor. Ancak bir sızıntı, fiyatının hiç de ucuz olmayacağını söylüyor. Sızıntıya göre RTX 6000’in fiyatı, 8.000 doları aşabilir.

VideoCardz'a göre GPU, 7.378 dolar ile 8.210 dolar arasında değişen fiyatlara sahip olacak. Hatta bu fiyat aralığındaki ürün listelemeleri bazı online sitelerde görüldü bile. Bu fiyatın, profesyonel bir grafik kartı için bile oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Karşılaştırma yapmak için belirtelim: Nvidia'nın en yeni tüketici GPU'su GeForce RTX 4080, 1.000 doların biraz üzerinde bir fiyata satılırken, yakın rakibi AMD Radeon W6800 yaklaşık 4.000 dolardan satılıyor.

Merakla beklenen GPU, şüphesiz, mühendislerin, sanatçıların ve üst düzey mimari yazılımları ve işleme yazılımları çalıştıranların bilgisayarlarında yerini almak için geliştirilen, gerçek bir grafik canavarı olacak. An azından, önceki nesle göre 2 kattan fazla performans sağlayacağı biliniyor. Maksimum güç tüketimi ise 300 W'a ulaşıyor.