Nvidia, Tesla K40 GPU'yu duyurdu!

Nvidia, performansıyla sizi etkileyecek yeni GPU'sunu ortaya çıkardı! İşte özellikleri...

Nvidia'dan yeni canavar!

NVIDIA, çok sayıda bilimsel, mühendislik, yüksek performanslı hesaplama (HPC) ve kurumsal uygulamalarda üst düzey performans sunan, dünyanın bugüne kadar geliştirilen en yüksek performanslı hızlandırıcısı NVIDIA Tesla K40 GPU ürününü duyurdu.

Kendinden önceki Tesla K20X GPU hızlandırıcıya göre iki kat daha fazla bellek ve yüzde 40 daha yüksek performans ve günümüzün en hızlı CPU'suna göre 10 kat daha yüksek performans sunan Tesla K40 GPU, dünyanın büyük veri analitiği ve geniş ölçekli bilimsel iş yükleri için optimize edilmiş ilk ve en yüksek performanslı hızlandırıcısıdır.

Güç payını kullanıcı kontrolünde performans artışına çeviren NVIDIA GPU Boost teknolojisine sahip Tesla K40 GPU hızlandırıcı, kullanıcıların birçok uygulamanın kullanılmayan performansından yararlanmasına olanak verir.

NVIDIA Tesla Hızlandırmalı Hesaplama ürünleri genel müdürü Sumit Gupta, "Mühendislere ve araştırmacılara sürekli yeniliklerde ve buluşlarda yön gösteren GPU hızlandırıcılar, HPC ve süper hesaplama sektörlerinde genel tercih durumuna gelmiştir" dedi. "Kurumsal müşteriler, Tesla K40 GPU'nun çığır aşan performansı ve daha yüksek bellek kapasitesi ile büyük veri analitiği uygulamaları tarafından oluşturulan devasa veri hacimlerinin üstesinde gelebilir."

Bilimsel, büyük veriler için son performans

Bugüne kadar geliştirilen en yüksek performanslı, en verimli mimari olan NVIDIA Kepler hesaplama mimarisini temel alan Tesla K40 GPU hızlandırıcı, iki yaygın hesaplama performansı ölçümünde diğer tüm hızlandırıcıları geçmektedir: 4.29 teraflop tek hassasiyet ve 1.43 teraflop çift hassasiyet kayar nokta performansı.

Tesla K40 GPU hızlandırıcının ana özellikleri

Tesla K40 GPU hızlandırıcının ana özellikleri

Tesla K40 GPU hızlandırıcının ana özellikleri

• 12GB ultra hızlı GDDR5 bellek kullanıcıların 2 kat daha büyük veri setlerini işlemesini sağlayarak devasa veri hacimlerini hızlı bir şekilde analiz etmelerine olanak verir.
• 2.880 CUDA paralel işlem çekirdekleri tek bir CPU kullanma ile karşılaştırıldığında 10 kata kadar daha fazla uygulama hızlandırma sunar.
• Dinamik Paralellik GPU iş parçacıklarının dinamik olarak yeni iş parçacıkları oluşturarak kullanıcılara uyarlanabilir ve dinamik veri yapılarına hızlı ve kolay bir şekilde erişme olanağı verir.
• PCIe Gen-3 ara bağlantı desteği PCIe Gen-2 teknolojisi ile karşılaştırıldığında veri hareketini 2 kat hızlandırır.

İlgili bir duyuruda, Birleşik Devletlerin önde gelen gelişmiş hesaplama merkezlerinden Austin Texas Üniversitesi'ndeki Texas Gelişmiş Hesaplama Merkezinin (TACC) NVIDIA Tesla K40 GPU hızlandırıcılar ile güçlendirilen yeni bir etkileşimli, uzaktan görüntüleme ve veri analiz sistemi olan "Maverick" ürününü kullanacağı bildirildi. Maverick'in Ocak 2014 tarihinde tam olarak çalışıyor olması beklenmektedir.

TACC Görüntüleme direktörü Kelly Gaither, "Tesla K40 GPU hızlandırıcılar, araştırmacıların devasa veri hacimlerinin üstesinden gelmelerine ve büyük ölçekli gelişmiş görüntülemeler ile yeni bakış açıları geliştirmelerine olanak verecektir. "Maverick, NVIDIA GPU'lar ile araştırmacılara en karmaşık bilimsel sorunlarında gelişme sağlamak üzere güçlü etkileşim olanakları sunacaktır."

Tesla K40 GPU en geniş çeşitlilikte bilimsel, mühendislik, ticari ve kurumsal HPC ve veri merkezi uygulamalarını hızlandırır. Günümüzde 240'dan fazla yazılım uygulaması GPU hızlandırmadan yararlanmaktadır. GPU hızlandırmalı uygulamalar kataloğu ücretsiz olarak yüklenebilir.

Temin edilebilirlik

NVIDIA Tesla K40 GPU hızlandırıcı bugünden itibaren Appro, ASUS, Bull, Cray, Dell, Eurotech, HP, IBM, Inspur, SGI, Sugon, Supermicro ve Tyan gibi sunucu üreticilerinin yanı sıra NVIDIA yetkili satıcı iş ortaklarından temin edilebilir.

Okuyucu Yorumları