Nvidia, yeni nesil dizüstü GPU'larını tanıttı: İşte RTX 500 ve RTX 1000

Nvidia, yeni RTX 500 ve 1000 Ada Generation dizüstü bilgisayar ekran kartlarını duyurdu. Yeni GPU'lar, bu bahar Dell, HP, Lenovo ve MSI gibi markaların dizüstü iş istasyonlarında yer alacak.

Nvidia, yeni nesil dizüstü GPU'larını tanıttı: İşte RTX 500 ve RTX 1000

Nvidia, giderek daha fazla profesyonel içerik oluşturucunun yapay zeka tabanlı uygulamalar kullanmaya başladığını fark etmiş olacak ki yeni nesil RTX Ada Generation GPU'larını kullanıcıların beğenisine sundu.

Şirket, gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla, yeni GPU'ları RTX 500 ve RTX 1000'i duyurdu. Bu GPU'ların her ikisi de mobil iş istasyonları için tasarlandı ve daha çok ince ve hafif olacak şekilde tasarlanmış dizüstü bilgisayarların içinde kullanılacaklar.

Nvidia, RTX 500 GPU'nun Stable Diffusion gibi yapay zeka görüntü oluşturucuları kullanan kişilere, sadece bir CPU kullanırken elde edecekleri performansın 14 katı kadar performans sağlayacağını söylüyor. Şirketin aktardığına göre, yapay zeka tabanlı fotoğraf editörleri kullanan kişiler, RTX 500 dizüstü bilgisayar ile üç kata kadar performans elde edebilecekler. Ayrıca şirket, RTX 500 GPU'ların 3D render işlemlerinde 10 kat daha fazla performans sunacağını iddia ediyor.

Nvidia RTX 500 4GB GPU belleği içerirken, RTX 1000 6GB belleğe sahip olacak. Ayrıca DLSS 3'ü ve şirketin video akışı ve yayıncılığı gibi işler için H.264'ten yüzde 40 daha verimli olduğunu söylediği kendi AV1 kodlayıcısını da destekliyorlar.

Yeni GPU'lar bu bahar Dell, HP, Lenovo ve MSI gibi markaların dizüstü iş istasyonlarında yer alacak. Bu dizüstü bilgisayarların çıkış tarihleri ya da fiyatlarıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.