Nvidia'dan şok karar: Bu popüler kartlar artık üretilmeyecek

Nvidia, bütçe dostu GPU pazarından çekilip burayı AMD ve Intel’e mi bırakıyor? Gelen haberler, önemli modellerin üretimden çekileceğini söylüyor.

Nvidia'dan şok karar: Bu kartlar artık üretilmeyecek

Gelen haberlere göre, Nvidia “alınabilir seviyede fiyatlara sahip" olan bazı GPU’larının üretimini durduruyor. Her ne kadar yüzde yüz güvenilir kaynaklardan gelmiyor olsa da, bu haberlere göre Nvidia tüm RTX 2060 ve 1660 modellerinin üretimini durduracak. Bu, RTX 2060 ve Super sürümünün ve GTX 1660 artı onun Ti ve Super varyantlarının artık üretilmeyeceği anlamına geliyor. Elbette, stoklar bitene kadar bu işlemcileri kullanan ekran kartlarını piyasada göreceğiz.

Ucuz Nvidia grafik kartları söz konusu olduğunda, bu karar sonunda piyasada sadece GTX 1650 ve 1630 kartlar kalacak.

Burada ilginç olan, üretimi durdurulan GPU’ların ciddi anlamda popüler ucuz GPU’lar olması. Steam verilerine göre oyuncular arasında ikinci en popüler grafik işlemci RTX 2060. Listede GTX 1660 sekizinci sırada duruyor. Ardından da 10 ve 11. sırada, sırasıyla aynı kartın Super ve Ti varyantları geliyor.

Nvidia bu kartları bitirip yerine RTX 3000 kartları getirecek gibi görünüyor. Ardından da daha ucuz olan RTX 4000 serisi GPU’lar gelecek.

Nvidia, bir süredir ekran kartı pazarının ucuz ucundaki sorumluluklarından kaçıyordu. Peki bu, Nvidia’nın daha pahalı ürünlere odaklandığına mı işaret ediyor? Firma, RTX 4080 üzerine ciddi şekilde eğiliyor gibi görünüyor. Ekonomik krizinin giderek daha fazla kendini hissettirdiği bir zamanda, Nvidia'nın bu tutumu bütçesi geniş olmayan oyuncular için talihsiz bir durum olarak değerlendiriliyor.