NVIDIA'dan PC'nizde yerel olarak çalışan yapay zeka sohbet robotu: Chat with RTX

NVIDIA, yeni bir yapay zeka sohbet robotunun demosunu yayınladı. Artık doğrudan bilgisayarınızda çalışan kişisel bir yapay zeka uygulamasıyla sohbet edip soru sormanız mümkün.

NVIDIA'dan PC'nizde yerel olarak çalışan yapay zeka sohbet robotu: Chat with RTX

NVIDIA, bilgisayarınızda yerel olarak çalışan bir sohbet robotunun ücretsiz demo sürümünü yayınladı.

Sohbet robotuna dosyalarınıza ve belgelerinize erişim sağladığı için bu oldukça güzel bir özellik. Chat with RTX'i kişisel verilerinizle besleyebilir ve bu bilgilere dayanarak özetler oluşturmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir sohbet robotu gibi ona sorular sorabilirsiniz ve o da yanıt verirken kişisel verilerinizi de göz önünde bulundurabilir.

NVDIA, kullanıcıların "bilgisayardaki yerel dosyaları veri kümesi olarak Mistral veya Llama 2 gibi açık kaynaklı büyük bir dil modeline bağlayabildiğini" söylüyor.

Şirket, Las Vegas'ta partnerinin tavsiye ettiği bir restoranı chatbot'a soran bir kullanıcı örneğini veriyor. Yazılım cevabı bulmak için yerel dosyaları tarıyor. Uygulama, .txt, .pdf, .doc/.docx ve .xml dahil olmak üzere bir dizi dosya formatını destekliyor. Şirket, uygulamanın ilgili dosyaları veri kümesine "saniyeler içinde" yüklediğini söylüyor.

Chat with RTX, YouTube videolarını ve oynatma listelerini de entegre ediyor. Veri kümesine bir video URL'si ekleyebilirsiniz ve bağlamsal sorgular için klipte yer alan bilgileri kullanabilirsiniz. NVIDIA, bunun "favori influencer videolarındaki içeriğe dayalı" seyahat önerileri isterken veya eğitim kaynaklarından türetilen öğreticiler ve özetler ararken faydalı olacağını söylüyor.