Oculus CEO'su, Rift'in fiyatını savundu!

Oculus Rift CEO'su, cihazın şok eden fiyatından dolayı özür diledi ve bunları söyledi!

Şok eden fiyata savunma geldi

Oculus Rift'in 599 dolar fiyatla satışa sunulacağının dün açıklanmasının ardından başlığın hayranları şoka uğraşmıştı. Oculus'un yeni cihazının "çok ucuz" olacağına dair teminatları, çok daha uygun bir fiyat beklentisine yol açmıştı.

Şimdi ise CEO Palmer Luckey, yeni VR başlığının neden bu kadar pahalı olduğunu açıkladı ve beklentileri tam olarak karşılayamadıkları için özür diledi. Luckey, Rift donanımı üzerinden para kazanmadıklarını, üst seviye VR'ın pahalı olduğunu ve Rift'in sundukları için aşırı derecede ucuz olduğunu söyledi.

Luckey daha önceki bir açıklamasında Oculus Rift'in fiyatının 350 dolar seviyesinde olacağını söylemişti. Şimdi ise CEO, bu açıklamaları cihazın 1.500 dolara satılacağına dair iddialar üzerine yaptığını söyleyerek kendini savundu. Ancak bu açıklamalar kafa karışıklığını bitirecek gibi görünmüyor. Firmanın geliştirme kitleri birkaç senedir 350 dolara satıldığından tamamlanmış ürünün de bu seviyede bir fiyata sahip olması bekleniyordu.

Luckey'in bu durum için de bir açıklaması var. CEO, Facebook tarafından satın alındıktan sonra hem kaliteyi, hem de fiyatı artıracak daha iyi dahili bileşenler kullanmaya başladıklarını söylüyor.

Luckey, Rift'in alt seviye modellerinin üretilmesinin geliştiricilerin işini zorlaştıracağını düşünüyor. Bu yüzden Rift çıktıktan kısa bir süre sonra çok ucuzlamasını beklememekte fayda var.

Okuyucu Yorumları