Office 2010'da planlanmayan bir aksilik!

Microsoft'un heyecanla beklenen yeni ofis paketinin en önemli özelliklerinden birine ne olacak?

Office 2010'da bir aksilik!

Word, Excel, PowerPoint ve OneNote tarayıcı uygulamaları, Office 2010'un kurumsal müşterilere sunulacağı vakte (Mayıs 2010) yetişemeyecek. Microsoft Avustralya'nın ürün yöneticisi Reed Shaffner durumu umuma bildirdi.

Shaffner'in Avustralya kökenli teknoloji dergisi APC'ye yaptığı açıklamaya göre Office setinin web uygulamaları Windows Live setinin bir sonraki sürümüyle (Wave 4) beraber yayımlanacak. Web uygulamalarının çıkışının Office 2010'un yayımlanma tarihine mümkün mertebe yakın olması için yoğun bir şekilde çalışılıyor; ama kesin bir tarih verilemiyor.

Buna ek olarak Shaffner, uygulamaların Internet Explorer, Firefox ve Safari ile sorunuz bir şekilde çalışacağını doğruladı. Uygulamaların performansı Microsoft'un Flash Player alternatifi Silverlight ile bir kat daha iyileştirilebilecek; lâkin Silverlight kullanımı mecburi kılınmayacak.

Office 2010 mayıs ayında kurumsal müşterilere dağıtılacak. Tüketiciler ise haziran ayında yazılım setini satın alabilecek. Firma mart başından bu yana ücretsiz bir yükseltme programı başlattı. Program hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları