Okul başlıyor, daha güçlü başlasın!

Teknoloji hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Okulların açılması ile birlikte, teknoloji desteğini yanında hissetmek isteyenler için güçlü bir laptop, olmazsa olmaz. Eğitim hayatına güçlü bir dopingle devam etmek isteyenler için, doğru donanımı seçmenize yardımcı olacak önerilerimiz var!

Okul başlıyor, daha güçlü başlasın!

Uzaktan eğitim, tabletle eğitim, video konferans, iletişim grupları derken, okula fiziksel olarak dönüş sonunda başladı ve herkes rahat bir nefes aldı. Evet, hiçbir yöntem, yüz yüze eğitimin yerini tutmuyor, ancak iş uygulama, gelişen dünya ile entegrasyon ve güçlü teknoloji desteği gereksinimlerine geldiğinde, güçlü bir donanıma sahip olmak, eğitim ve kariyer oluşturma açısından çok önemli.

Dizüstü bilgisayarlar, eğitimde farklı uygulama alanlarında öğrencilerin en büyük yardımcısı konumuna gelmiş durumda. Ancak gelişen dünya ile birlikte, artık herhangi bir dizüstü bilgisayar ile üst düzey eğitim almak pek olası değil. teknoloji değişiyor, uygulamaların ufukları genişliyor ve güçlenen yeni uygulamalar, daha güçlü donanımlara ihtiyaç duyuyor. Dahası, bu donanımların hem yüksek performans vermesi, hem bütçe dostu olması hem de makul bir süre boyunca "modasının geçmemesi" gerekli.

Görsel uygulamalar söz konusu olduğunda, ekran kartının ne kadar önemli olduğunu defalarca belirttik, tüm dünyadaki uygulamalar da zaten bu yöne işaret ediyor. Bilgisayarların işlemci gücü ne kadar yüksek olursa olsun, grafik ve görsel ağırlıklı uygulamalarda güçlü ekran kartlarının desteği ile çalışmak, her açıdan büyük fark yaratıyor.

Hangi teknolojiler öne çıkıyor?

Hangi teknolojiler öne çıkıyor?

Günümüzde, grafik uygulamalar söz konusu olduğunda STEM ve yaratıcı uygulamalarda yüksek performansa sahip olmak, fark yaratmak için olmazsa olmaz. Dünya'nın en büyük grafik işlemci (GPU) üreticilerinden Nvidia bu bağlamda bu tür kullanıcılara özel olarak odakladığı RTX-30 serisi ile öne çıkıyor. RTX-30 serisi ekran kartları, hem yüksek performans veriyor, hem de kullandığı MAX-Q teknolojileri sayesinde dizüstü bilgisayar üreticilerine daha hafif ve daha taşınabilir ürünler üretme imkânı veriyor. Her gün sırt çantanızda okula, sınıfa, eğitim merkezine taşıyacağınız bir bilgisayarın hafif olması çok önemli. Ancak burada hafiflikten söz ederken, performanstan ödün verilerek, bazı özellikleri "kırpılarak" hafifletilmiş cihazlardan söz etmiyoruz. Bu tür cihazların külfeti, nimetinden daha fazla olduğu için, önerilmiyor.

NVIDIA® GeForce RTX™ 30 Serisi kullanan dizüstü bilgisayarlar hem okul ve eğitim hem de oyun için en iyi araçlar olarak ortaya çıkıyor. Daha önceden sözünü ettiğimiz yüksek performanslı GPU'lar ve Max-Q teknolojileri ile güçlendirilen bu bilgisayarlar, öğrencilik hayatının her yönünde gerekli uygulamaları ve oyunları inanılmaz düzeyde hızlandıran ince ve hafif cihazlar.

Nasıl fark yaratıyorlar?

Nasıl fark yaratıyorlar?

GeForce dizüstü bilgisayarların eğitimde oynadığı en önemli rol, mühendislik, bilgisayar bilimi, veri bilimi ve ekonomide en sık kullanılan uygulamalar için GPU hızlandırma sağlaması. Günümüzde artık çağdaş eğitimde bu tür uygulamalarla genç yaşta tanışıyoruz. Ancak bu ilk tanışmada, kaplumbağa hızı ile çalışan simülasyon ve programlar, kullanıcıların daha yolun başında konuda soğumalarına ve dikkatlerinin dağılmasına neden olabilir. bu yüzden, hızın önemli olduğu bu ortamlarda RTX-30 serisinin verdiği performans desteği, çok önemli.

RTX-30 serisi ekran kartları karmaşık bileşen tasarımları ve simülasyonları için etkileşimli, gerçek zamanlı görüntü oluşturma, görüntü işleme ve sinyal işleme için daha hızlı çözümler ve daha büyük, daha doğru yapay zeka ve veri bilimi modelleri geliştirme olanağı sağlıyor. GPU hızlandırma ile öğrenciler daha az bekliyor, daha fazla öğreniyor ve ödevlerini, projelerini daha hızlı tamamlıyor.

Geforce dizüstü bilgisayarlar, eğitimde sık sık kullanılan ve kullanıcıların kariyeri boyunca yararlanabileceği önde gelen içerik oluşturma uygulamalarını hızlandırmak için özelleştirilmiş ayarlarla beraber geliyor. bu programlar arasında Adobe Illustrator, Lightroom, Photoshop, Premiere gibi popüler uygulamaların yanı sıra Autodesk 3DS, Maya, Blender, Davinci Resolve, Gamecaster, Substance Painter gibi özelleştirilmiş uygulamalar ve tasarım konusunda önde gelen Unity ve Unreal Engine sayılabilir.

Uzaktan eğitimde fark yaratıyor

Uzaktan eğitimde fark yaratıyor

Her ne kadar yüz yüze eğitim başlamış olsa da, bazı özel eğitimler, uzaktan eğitim ile veriliyor. Nvidia bu alanda da önde gelen teknolojiler ile uzaktan eğitim deneyimini güçlendirmek için gerekli adımları atmış. NVIDIA Broadcast uygulaması, uzaktan öğrenmeyi daha iyi bir deneyim haline getirmek için yapay zekayı kullanıyor. Bilgisayarın bulunduğu ortamda mevcut olan gürültüyü ve yankıyı gidererek, çevrimiçi dersleri dinlemeyi ve derslerde katılım sağlamayı dolayısı ile konuya odaklanmayı daha kolay hale getiriyor. Web kamerası ile elde edilen görüntüye oturtulabilen sanal arka plan, otomatik çerçeve ve video gürültüsü giderme görüntülü görüşme deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Sunum yaparken, laboratuvar ortaklarınız ile iş birliği yaparken veya çalışma gruplarıyla çalışırken daha profesyonel bir görüntü elde etmeye imkân veriyor.

...ve elbette oyunlar

...ve elbette oyunlar

Günümüzde oyunlar sanal gerçekliği kullanarak, kaliteli görüntü ve ses eşliğinde, mükemmel bir deneyim sunmak için özelleştiriliyor. Ancak bu ortamların keyfine tam olarak varabilmek, buralarda oluşturulan sanal dünyaların bir parçası olarak hissedebilmek için, çok güçlü bir grafik desteği gerekiyor. RTX serisi ekran kartlarındaki yeni özellikler, bu aşamada kullanıcıya en iyi deneyimi sağlamak için özelleştirilmiş durumda.

Ortalama bir dizüstü bilgisayar, özellikle de ekran kartı konusunda eski teknoloji kullanıyorsa, güncel oyunlarla başa çıkamıyor ve oyun deneyiminin beklenenin çok altında kalmasına neden oluyor. GeForce RTX 30 Serisi GPU'lar dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayarlarında kullanılıyor. Gerçekçi grafikler, yapay zeka ile hızlandırılmış performans, özellikle online oyunların olmazsa olmazı olan düşük gecikme süreleri ve canlı yayınlarda takılmaların önüne geçen teknolojiler sayesinde eğitim için en iyi fırsatı sağlayan Nvidia ekran kartlı dizüstü bilgisayarlar, oyunlarda da vazgeçilmez bir deneyim sunuyor.

Günümüzün oyunlarının gerçekçi görüntüler vermesi için kullanılan ışın izleme (ray tracing) 2. nesil RT çekirdekli ekran kartları ile en gerçekçi ve etkileyici grafikler elde etmek için kullanılıyor. Işın izleme, görsel açıdan yoğun oyunlarda gerçek zamanlı, sinema kalitesinde görüntü oluşturma yapılması için ışığın fiziksel davranışını simüle ediyor. Yüksek çözünürlük elde etmek için kare hızını ve çözünürlüğü artıran DLSS teknolojisi, Nvidia ekran kartları ile inanılmaz bir görsel deneyim yaşamak için gereken oyun ayarlarını ve çözünürlük seviyesini elde etmenize imkân veriyor.

Max-Q teknolojisi ile fark yaratıyor

Max-Q teknolojisi ile fark yaratıyor

Nvidia'nın harici ekran kartı kullanan dizüstü bilgisayarlarda ergonomiyi geliştirmeyi hedefleyerek geliştirdiği Max-Q teknolojisi, dizüstü bilgisayarların yüksek performanstan ödün vermeden, ince ve hafif olarak üretilmesine imkân veriyor. Özellikle hafiflik, bilgisayarlarını sürekli yanında taşıyan öğrenciler için bir dizüstünde aranan en önemli fiziksel özellik olarak ortaya çıkıyor. Nvidia RTX-30 ekran kartlarını kullanan dizüstü bilgisayarlarda 20 milimetreden ince ve 1,8 kilogramdan hafif bir çok model bulmak mümkün.

Max-Q teknoloji şemsiyesi altında yer alan NVIDIA Optimus® ve Battery Boost özellikleri sayesinde dizüstü bilgisayar kullanıcılarının yine önemli dertlerinden biri olan pil ömrü de tarihe karışıyor. Bu teknolojiler bilgisayar tam güçle çalışırken bile pil ömrünü uzatıyor. Böylece önemli bir ders, sunum veya oyun sırasında şarj etmek için güç kaynağı aramak zorunda kalmıyorsunuz.

Bilgisayarda çalışırken fan gürültüsü, özellikle işlemci ve diğer bileşenler tam güç çalışırken, sistemi soğutmak için kullanıcının dikkatini dağıtacak kadar yüksek seviyelere çıkabiliyor. Nvidia tarafından geliştirilen WhisperMode 2.0'ın yapay zeka destekli algoritması kullanıcıya performans ile ses seviyesi arasında bir denge kurma ve böylece en konforlu çalışma deneyimini elde etme imkânı veriyor.

Sonuç olarak

Yeni bir dizüstü bilgisayar satın alırken, elbette bütçe önemli bir kriter. Ancak, özellikle orta ve uzun vadede, yanlış bir karar vermek, bu maliyetin çok daha fazlasına katlanmak anlamına geliyor. günümüzde özellikle eğitim, arkasında kaliteli ve yüksek performanslı bir teknoloji desteği olmadan, fark yaratmanıza imkân veremiyor. Bu yüzden okula dönerken elinizin altında mümkün olan en iyi mücadele araçları ile donanmış halde başlamak, önem kazanıyor.

Bu aşamada, Nvidia RTX-30 destekli ekran kartlarına sahip yüksek grafik performanslı, çalışma konforu için özel olarak tasarlanmış teknolojiler içeren, hafif, pil ömrü uzun ve şık bir dizüstü bilgisayar hem başarınızı artıracak, hem daha fazla seçeneğe sahip olmanıza imkân verecek hem de tabiri yerindeyse maça 1-0 önde başlamanıza imkân verecek. Nvidia RTX-30 serisi ekran kartları ile güçlendirilmiş dizüstü bilgisayarları online kanallardan veya teknoloji marketlerinden temin edebilirsiniz. Burada önemli olan teknik özelliklere bakarken sadece işlemci ve diske değil, ekran kartının özelliklerine de göz atmanız ve size en iyi performansı verecek, en iyi seçenekleri sunacak ve uzun süre "modası geçmeyecek" bir dizüstü seçmek için doğru kriterleri kullanmak ve altında yatan nedenleri, neden fark yarattığını bilmek. Bu rehberimizin size bu açıdan bir kılavuz olacağını umuyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında, herkese başarılar. Teknoloji, her zaman yanınızda olsun...

En son modeller

En son modeller

Nvidia grafik kartları ile güçlenen dizüstü modelleri arasında sizin için seçtiğimiz listeye aşağıdan erişebilir, linklere tıklayarak bu bilgisayarların özelliklerini, fiyatını ve satınalma seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

RTX 3050

Abra A5 V17.1 15,6" Oyun Bilgisayarı

RTX 3050 Ti

HP PAVILION 15-EC2030NT

Asus TUF Gaming F15 FX506HE-HN011

RTX 3060

Lenovo Legion 5 15ACH6H R5-5600H

Monster Tulpar T5 V20.2

RTX 3070

Hp Omen Laptop 15-EN1011NT