OLED Pazarında Kuralları Samsung Belirleyecek

OLED ekran pazarının önemli oyuncusu Samsung, bu pazardaki ezici üstünlüğüyle gurur duyuyor!

Samsung, OLED'e ağırlığını koyuyor

Son dönemde Samsung dışındaki akıllı telefonlarda da sıkça görmeye başladığımız OLED ekranlar, önümüzdeki dönemde daha yoğun biçimde tercih edilecek. Bu pazarda ana üreticiler olarak bulunan Samsung Display ve LG Display, görünüşe göre pazarda eşit paydaya sahip değiller; bir taraf çok daha ağır basıyor. Zira yapılan bir araştırmaya göre Samsung, pazarın yüzde 93.3'ünü elinde bulunduruyor.

IHS markit'in yaptığı araştırmaya göre, 2018'in 3'üncü çeyreği itibariyle pazardaki akıllı telefonlar arasında OLED panele sahip olanlar, pazarın yüzde 61'inden fazlasını kaplıyor. Samsung ise bu paydada yüzde 93.3'lük bir paya sahip. Bu demek oluyor ki, şu an pazarda olan hemen her OLED telefonun ekranı Samsung tarafından yapılıyor.

Akıllı telefon ekran satışları 2018 Q3'e göre 10.7 milyar dolarlık yükselme göstermiş ki bunun yüzde 61.1'lik dilimi ( 6.6 milyar doları) OLED panele ait. Yani şu an pazarda OLED ekranlar havada uçuşuyor diyebiliriz. Şu an yüzde 61'den fazla OLED ekranlı akıllı telefon varken, bu rakam 2018'in ilk çeyreğinde yüzde 35 oranındaydı. Artış muazzam, dahası da gelecek.

Samsung, 10 yıldır bir süredir OLED işinde ve bu konudaki tecrübesinden de diğer markalara ekranlarını satarak yararlanacak pek tabii. Son döneme değil de genele baktığımızda ise Samsung'un akıllı telefon ekran pazarının yüzde 57.8'ini elinde tuttuğunu görüyoruz.

Okuyucu Yorumları