Olympus, Yeni Canavarını Tanıttı

Olympus, profesyonel fotoğrafçılara yönelik ürün gamını yeni kamerası OM-D E-M1X ile genişletti!

Olympus, yeni canavarını tanıttı

Olympus OM-D serisinin yeni fotoğraf makinesi OM-D E-M1X ile profesyonel spor ve aksiyon fotoğrafçılarının tüm a cevap vermeye kararlı görünüyor. Başarılı görüntü sabitleme (IS) performansı, yeniden geliştirilmiş ve hızlı otomatik odaklama (AF) sistemi ve aynı zamanda yüksek hızlı yanıt ve elde tutulan yüksek çözünürlüklü çekim özelliklerine izin veren iki TruePic VIII görüntü işlemcisine sahip olan kamera, etkileyici özellikleri ile ön plana çıkıyor.

Üzerindeki tüm kontrollerin yeniden tasarlandığı OM-D E-M1X, entegre dikey tutuş sistemi sayesinde dikey ve yatay çekimlerde aynı sezgisel özellikleri sunuyor. Böylece kullanıcı vizör ile çekimlerde daha başarılı sonuçlar elde edebiliyor. E-M1X'te yeni bir seviyeye çıkan hava sızdırmazlığı sayesinde en zorlu hava koşullarında bile çekimlerinizi aksatmadan yapabilirsiniz. Ayrıca kamera, gövdesinde bulunan 2 pil sayesinde yaklaşık 2.580 görüntü çekimine imkan veriyor.

Yeniden Geliştirilen AF Sistemi

Yeniden Geliştirilen AF Sistemi

Yeniden geliştirilen çapraz tipte 121 noktalı AF sistemine sahip olan E-M1X, öngörülemeyen konu hareketlerini ve konu hızındaki değişiklikleri hızlı bir şekilde takip edebiliyor. Yeni akıllı özne tespit özelliği, AF sisteminin belirli konuları (Motor sporları, uçaklar, trenler vb.) otomatik olarak tespit etmesini, optimum alanı odaklama ve izlemesini sağlıyor. Böylece kullanıcılar kompozisyona tam olarak konsantre olabiliyor.

Yüksek Hızlı Performans

20.4 MP Live Mos sensöre sahip olan E-M1X, bünyesindeki iki adet TruPicVIII yüksek hızlı görüntü işlemcisi sayesinde açılış süresi ve uyku modundan çıkma süresi gibi temel performans faktörlerini çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. İki adet yüksek hızlı UHS-II SD kart desteği de sunan bu ikili işlemci tasarımı kullanıcılara hız ve görüntü kalitesini aynı anda sunuyor.

Dahili 5 eksenli görüntü sabitleme sistemi, tripod ihtiyacını ortadan kaldırarak çeşitli koşullarda elle çekim yapabilmenize olanak sağlıyor. Ayrıca High Res Shot özelliği sayesinde maksimum 80 MP çözünürlükte görseller çekebildiğiniz fotoğraf makinesi 4K video çekimine ve Fullhd 120 fps yüksek hızlı videolar çekebilmeye de imkan tanıyor.

Teknik Özellikler

20MP Four Thirds sensör

121-noktalı otofokus sistemi (Derin öğrenme temelli konu tanıma özellikli)

Elde tutulan yüksek çözünürlüklü çekim modu

60 fps'ye kadar Raw + JPEG çekim (otomatik netleme ile 18 fps'ye kadar)

Pro Çekim modu, deklanşöre basmadan önce kareleri kaydeder

Desteklenen lenslerle 7.5EV'ye kadar görüntü sabitleme

'Canlı ND' çoklu çekim modu ND filtrelerini simüle eder

120fps'ye kadar çalışabilen 2.36M noktalı geniş LCD vizör

Şarj başına 870 çekim sağlayan ikili BLH-1 piller (CIPA)

Çift UHS-II SD hafıza kartı yuvası

Kapsamlı doğrudan kontrol, çift AF kumanda kolu, eklemli dokunmatik ekran

UHD 4K / 30p video ve 237Mbps'ye kadar DCI 24p

Kapsamlı, IPX1 sınıfı hava sızdırmazlığı

USB şarj desteği

Ağırlık 997 gr (Pil ve hafıza kart dahil)

Okuyucu Yorumları