ÖN İNCELEME: Galaxy Tab Pro!

Samsung'un dev ekranlı Galaxy Tab Pro 12.2'sini ve fazlasını CES 2014'te denedik!

ÖN İNCELEME: Galaxy Tab Pro!

Samsung'un şimdiye kadarki en büyük tableti, CES 2014'te kendini gösterdi. Firma bu tabletin yanında "profesyonel" kullanıcılara yönelik birkaç Tab daha tanıttı, ancak en çok dikkat çekeni şüphesiz 12.2 inç ekranlı Galaxy Tab Pro 12.2 oldu.

2560x1600 çözünürlüklü WQXGA LCD ekranlı Galaxy Tab Pro 12.2'yi elimize aldığımızda ölçülerinin abartılacak kadar büyük olmadığını gördük. Bu dev ekran, özellikle Google Docs gibi bir verimlilik uygulamasını çalıştırdığınızda veya bir YouTube videosu izlerken kendini gösteriyor ve sizi etkisi altına rahatça alabiliyor.

Tab Pro 12.2, 4 uygulamayı ekranda aynı anda göstermenize ve kullanmanıza izin veriyor. Aynı işlev 10.1 ve 8.4 inç ekranlı modellerde de mevcut, ancak ekran küçüldükçe kullanım kolaylığı da azalıyor.

ÖN İNCELEME: Galaxy Tab Pro!

Samsung'un Android KitKat'ın üzerine yerleştirdiği Flipboard stili Magazine UX arayüzü, widget'ları Flipboard stilinde, ızgara görünümünde gösteriyor. Ekranın büyük olması sayesinde en küçük kutuları bile rahatlıkla görebiliyorsunuz.

ÖN İNCELEME: Galaxy Tab Pro!

Tab Pro tabletlerinin her biri, Qualcomm Snapdragon 800 işlemciye ve 3GB'lık dev bir RAM'e sahip. Ancak giriş ekranları arasında geçiş yaparken ve interneti kullanırken yaşadığımız gecikmeler bizi hayal kırıklığına uğrattı. Samsung'un bu tür şovlarda gösterdiği prototiplerde bu tür sorunlar yaşanabiliyor. Ancak sorun pek de yabana atılacak cinsten değildi.

Galaxy Tab Pro 12.2, Note Pro 12.2 karşısında

Galaxy Tab Pro 12.2, Note Pro 12.2 karşısında

Galaxy Tab Pro 12.2, Note Pro 12.2 karşısında

Galaxy Tab Pro 12.2 ve Note Pro 12.2 arasındaki fark, Note'un plastik kalem ve faydalı Air Command işlevleriyle gelmesi. Tab Pro'da ise arayüzü sadece parmaklarınızla yönetebiliyorsunuz. Bu durum, 12.2 inç'lik ekranı daha da önemli yapıyor. Özellikle tabletinde iş yapmak isteyenler, parmaklarını doğru yere isabet ettirmekte daha az sıkıntı yaşayacaklar.

İki tablet, bunların dışında neredeyse aynı teknik özelliklere sahipler. İkisi arasında yapacağınız tercih, kalem kullanmak isteyip istemediğinize bağlı.

ÖN İNCELEME: Galaxy Tab Pro!

Samsung Galaxy Tab Pro'nun teknik özellikleri

Tab Pro'nun büyük ekranı dışında da etkileyici özellikleri var. Wi-Fi ve 3G sürümleri Exynos 5 Octa'yla gelen tablet, bu yonga setinde dört 1.9GHz ve dört 1.3Ghz işlemciye sahip oluyor.

Cihazın LTE modeli ise 2.3GHz Snapdragon 800 işlemciyle geliyor. İyi haber ise ekran boyutu küçüldükçe teknik özelliklerin gerilemiyor olması.

ÖN İNCELEME: Galaxy Tab Pro!

Dolayısıyla 8.4 inç'lik tablette video izlerken ve internette gezinirken 359PPI'lik ekran, nefesinizi kesebilir. Aynı çözünürlük büyük modelde daha çok 4K TV'nin önünde oturmuşsunuz hissini veriyor. Ancak elbette bu da iyi bir şey.

Cihazın her iki modeli de 3GB RAM'e sahip, bu sayede 4 uygulamayı aynı anda çalıştırdığınızda yavaşlama gibi sorunlar yaşamayacaksınız. Siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunan tabletler, 8MP arka kamera, otomatik odaklanma, LED flaş gibi Samsung'tan alıştığımız kamera özelliklerine sahip. Tabletlerin ön tarafında ise videolu sohbetlere yönelik 2MP'lik bir kamera var.

Kalemli Note 12.2'nin çizim yetenekleriyse bizi büyüledi diyebiliriz. Ancak Note, sadece dokunmatik destekli Tab 12.2'den muhtemelen daha pahalı olacak.

Önümüzdeki 3 ay içinde piyasaya sürülmesi beklenen tabletlerin fiyatları henüz açıklanmadı.

Okuyucu Yorumları