OnePlus 7 Kablosuz Şarj Desteği Sunmayabilir

OnePlus CEO'su Pete Lau'nun açıklamaları, bir sonraki amiral gemisi modeli hakkındaki bazı iddiaları boşa çıkarmış olabilir

OnePlus kablosuza karşı!

Doğrusunu söylemek gerekirse OnePlus, Mobil Dünya Kongresi'nin 2019 ayağında en büyük konu başlıklarından biri olmadı. Çinli akıllı telefon üreticisi 5G destekli bir akıllı telefon prototipini ortaya çıkardı ancak firma bir yeni ürün duyurusu yapmasa da bu durum OnePlus 7 hakkında yeni söylentilerin ortaya çıkmadığı anlamına gelmiyor.

İlk olarak OnePlus 7'nin kablosuz şarj teknolojisine sahip olmasını umanlara kötü bir haberimiz var: OnePlus bu özelliği akıllı telefonlarına dahil etmeme konusunda ısrarcı ve bu durum daha uzun bir süre devam edecek gibi görünüyor. OnePlus CEO'su Pete Lau, CNET'e konuşarak "OnePlus şarj teknolojisinin en iyilerin arasında olduğunu" ve "kablosuz şarj teknolojisinin OnePlus kablolu şarj teknolojisine kıyasla daha kötü" olduğunu belirtti." Lau, OnePlus 7 üzerinde bu özelliğin görüleceğini kesin olarak reddetmemiş olsa da bu yorum, söz konusu teknolojinin OnePlus 7 üzerinde de görülemeyeceği yönünde güçlü bir işaret niteliğinde.

Yine de bir gün kablosuz şarj teknolojisini destekleyen bir OnePlus modelinin ortaya çıkması mümkün zira şirketin bu teknoloji üzerinde çalıştığı biliniyor. Ancak OnePlus, görünüşe bakılırsa kablosuz şarj teknolojisini daha hızlı şarj imkânı sunana ve telefonun işlem sırasında ısınma oranı kontrol altına alınana kadar bu teknolojiyi akıllı telefoon modellerinde sunmaya niyetli değil.

Diğer yandan daha "resmi olmayan" haberlere göre şirketin 5G prototipi 21:9 en-boy oranına sahip bir ekran taşıyor olsa da OnePlus söylentilere göre seri üretime hazır modelde -bunun OnePlus 7 olma veya olmama ihtimali bulunuyor- bu en-boy oranını korumayacak. Bu bilgi, güvenilir bir sızıntı geçmişine sahip olan Roland Quandt'tan geliyor.

21:9 ekran oranına sahip Sony Xperia 1'e karşı neler hissettiğinize bağlı olarak bu bilgi sizin için iyi veya kötü bir haber niteliği taşıyor olabilir ancak bu konuda kesin bilgilerin ortaya çıkması, 2019'un ikinci çeyreğinde mümkün olabilir. Eğer OnePlus, 5G destekli prototipini bir sonraki amiral gemisi modeli olarak sunmak yerine ayrı bir cihaz olarak tanıtmayı planlıyorsa, bu durum hakkında da yakın zamanda ayrıntılı bilgilerin ortaya çıkacağını düşünüyoruz.

Okuyucu Yorumları