OnePlus, Nord'u ayrı bir marka haline getirmek istiyor

OnePlus, Nord telefonlarını artık OnePlus markası ile satışa sunmayabilir. Bunun yerine...

Nord telefonlar, artık OnePlus markasını taşımayabilir

OnePlus, 2020 yılında ilk kez Nord serisini tanıtmıştı. Nord serisi çok daha erişilebilir modeller içeriyor ve örneğin Nord N100, ABD'de yalnızca 179 dolardan satılıyor. Ancak, Shenzhen merkezli OnePlus, amiral gemisi telefonları ile Nord modelleri arasında bir çigi çekmek istiyor gibi görünüyor.

The Mobile Indian'ın sektör kaynaklarının söylediğine göre OnePlus, Nord'u kendi mağazalarına ve ekibine sahip olacak ayrı bir marka haline getirmek istiyor ve yenilenen Nord markasının tema renginin açık mavi olacağı bildiriliyor. Kaynaklar, mevcut OnePlus markasının gelecekteki Nord cihazlarında kullanılmayacağını da ekliyor. yani OnePlus markalı telefonlarla Nord markalı telefonlar ayrı ayrı pazarlanacak.

Ancak Nord'un daha bağımsız hale gelmesinin ötesinde sonuçlar olabilir. Gelecekte, ürün portföyünün akıllı televizyon, fitness bantları, akıllı saatler, Bluetooth boyun bandı, enerji depoları ve diğer aksesuarları içerecek şekilde genişletilmesi planlanıyor. Yani Nord markası, OnePlus'a göre ürün çeşitliliğinde öne çıkabilir.

Bunların yanı sıra, kaynakların söylediğine göre, bu yeni marka işletim sistemi olarak OxygenOS'un üstünde yeni bir kullanıcı arayüzü kullanacak ve bu sayede farklı bir kimlik kazanması sağlanacak.