OnePlus ve Qualcomm 5G Denemelerine Başladı

OnePlus, 5G teknolojisinin öncü isimlerinden olmak için önemli adımlar atmaya devam ediyor!

OnePlus, 5G konusunda iddialı

OnePlus Mobil Dünya Kongresi'nde geçtiğimiz gün 5G akıllı telefon prototipini ortaya çıkardı. Prototip, Qualcomm Snapdragon 855 işlemcisini kullanıyor. Şirket bu sayede Hindistan üzerinde ilk Snapdragon 855 işlemcili akıllı telefonların satışını yapan üreticilerin arasında yer alacak ve bununla birlikte ülke çapında 5G ağ teknolojilerini ilk test üreticilerden biri olacak.

OnePlus'ın başındaki isim olan Pete Lau ise bu gelişmeyi şu ifadelerle değerlendirdi: "Qualcomm'un 800 serisi işlemcilere, geliştirdiğimiz ilk amiral gemisi cihazından beri bağlı kaldık. Qualcomm ile olan bu sıkı ortaklığımız, en iyi 5G cihazını dünyaya sunacak üretici olacağımız konusundaki inancımızı güçlendiriyor."

OnePlus, 5G teknolojisine 2016 yılında araştırma ve geliştirme yatırımı yapmaya başladı ve bir yıl sonra Qualcomm ile işbirliği yaparak 5G destekli bir cihaz geliştirmenin temellerini attı. Bu işbirliğinin bir sonucu olarak Ekim 2018'de OnePlus tarafından dünyanın ilk 5G bağlantısı ile gönderilen Tweet'i atıldı ve bu işlem için LTE b7 + 5G NR n78 air arayüzü kullanıldı. Pete Lau tarafından atılan Tweet'te "5G'ye merhaba deyin" ifadesi yer alıyordu.

OnePlus yakın zamanda Qualcomm ile işbirliğinin bir başka sonucu olarak küresel çapta uygulama geliştiricilerine "Yarının 5G Uygulamaları" isimli bir yarışma ile hitap edeceğini duyurdu. Yarışmayı kazananlar toplamda 250.000 Euro'ya varan para ödüllerinin yanı sıra farklı kaynaklara erişim imkânı da kazanacak.

Okuyucu Yorumları