OpenOffice için kritik karar!

MS Office'in bedava rakibi OpenOffice'in sonu mu geldi? İşte açık kaynak dünyasını şok eden gelişme!

OpenOffice'in sonu mu geldi?

Ünlü açık kaynaklı yazılım OpenOffice'ın dağıtımı yine ünlü açık kaynak dağıtıcısı ve geliştiricisi Oracle tarafından durduruluyor. Oracle'ın 15 Nisan'da yaptığı açıklama aslında çok da sürpriz sayılmaz. Açık kaynak destekçisi firmadan ayrılmadan The Document Foundation adı altında yeni bir grup kuran bir grup geliştirici, LibreOffice adındaki yeni açık kaynaklı yazılımını dağıtmaya başlamıştı.

OpenOffice'in kaynak kodunu kullanan LibreOffice kısa sürede, Oracle'daki üçüncü şahısların desteğini de kendisine çekerek firmanın zor durumda kalmasına neden olmuştu. The Document Foundation, OpenOffice'in haklarını istese de Oracle'dan olum yanıt almak o kadar da kolay değildi. Oracle bu isteği kabul etmediği gibi geliştiricileri OpenOffice'in gelişiminden de ayrılmaya zorladı.

Oracle'ın açık kaynak dünyasındaki yeri bir gecede oldukça sarsılırken, firmanın ileride çıkartacağı Cloud Office gibi uygulamalarına da şüpheyle yaklaşılmaya başlandı. Açık kaynak yazılımlarının en meşhuru olarak bilinen OpenOffice'e ileride neler olacak bekleyip göreceğiz...

Okuyucu Yorumları