OpenOffice'te yaşanan 7,5 yıllık sorun...

7,5 yıldır bitmeyen kavga: Kullanıcılar hata olduğunu söylüyor; OpenOffice her şey normal diyor...

Hata mı, değil mi?

OpenOffice ücretsiz bir Microsoft Office alternatifi olarak ön plana çıkan bir yazılım. Kullanıcıların ofis ihtiyaçlarını gidermekte son derece başarılı olsa da bazı sorunları yıllardır gidermemekte ısrar ediyor.

OpenOffice'taki verilerin silinmesine sebep olan bir hata yüzünden gelen ilk şikayet bundan 7.5 yıl önceydi. OpenOffice'in Excel alternatifindeki bu hata günümüzde hala varlığını koruyor. Peki bu konuda Sun ne diyor? Sun'a göre bu bir program hatası değil, bir özellik. O satırların silinmesi, olması gerektiği gibi çalışıyor. Ama kullanıcılara sorulduğundan pek çoğunun ortak fikri hata olduğu yönünde...

Kullanıcı yorumlarından bazıları çok ilginç. "Kimse bunun bir hata olduğunu kabul etmiyor. Ama bu MP3 çaların çaldıkça parçaları silmesi gibi bir şey!" diyor bir kullanıcı. Bir diğeri "Firmalarda OpenOffice'a geçişi sağlayan görevliler bu hata yüzünden epey paylandı" diyor.

Sun çalışanları bu konuyla ilgili çok da fazla yorum yapmamayı tercih ediliyor. Oracle, Sun'ı satın aldığı için bu hatanın konuşan kişinin üzerine kalmasından endişe ediyor olabilecekleri düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları