OPPO A54 & OPPO Band ve Enco Air Bir Arada

Fiyat/performans açısından dikkat çeken 3 ürün bir arada! İşte OPPO A54, OPPO Band ve OPPO Enco Air hakkında bilinmesi gerekenler.

OPPO'dan fiyat/performans 3'lüsü

Bir süredir OPPO'nun yeni cihazları arka arkasına bizlere geliyor ve bizler de kullandıktan sonra edindiğimiz izlenimleri sizlere aktarıyoruz. Bu süre içinde şirketin fiyat/performans akıllı telefonlarından OPPO A54'ü, yeni kablosuz kulaklık modeli OPPO Enco Air'i ve kan oksijen ölçümü de yapabilen OPPO Band akıllı bilekliğini kullanma ve değerlendirme şansımız oldu.

Daha önce bu 3 ürünün de detaylı incelemesini sizlerle paylaşmıştık. Ancak aranızda kaçıranlar olmuştur diye bu makalemizde bu 3 ürünün de en çarpıcı özelliklerini bir arada değerlendirecek ve OPPO ekosistemine yakından bakacağız. Zaten bir süredir de bu 3 cihazı aynı anda kullanma şansımız oldu, o anlamda bu anlatacaklarımız üzerinden 3 cihaz ile günümüz nasıl geçiyor gibi bir fikir de ortaya çıkacaktır.

OPPO A54 & OPPO Band ve Enco Air Bir Arada

OPPO A54: Fiyat/Performans Telefonu

OPPO akıllı cihaz ekosistemini genişletmeyi sürdürüyor. Önce telefonlar derken, sonra çeşitlenen kulaklık yelpazesi ve yeni gelen akıllı bileklikleri ile beraber bu alandaki kullanım ağını genişleten şirket, bir süre önce detaylı incelemesini sizlerle paylaştığımız OPPO A54 modeli ile ise fiyat/performans konusunda bütçeyi çok zorlamadan iyi bir akıllı telefon sahibi olmak isteyenlere hitap ediyor.

2500 TL fiyatla bulabileceğiniz OPPO A serisinin yeni modellerinden OPPO A54'ün ekranı 6.5 inç büyüklüğünde. Böylece multimedya tüketimi açısından gayet elverişli olan telefonun, en önemli özelliklerinden biri uzun süre pil ömrü sunabilmesi. Tek şarjla 2 güne kadar pil ömrü sağlayabilen OPPO A54'ün batarya kapasitesi tam 5000 mAh. Böylece bu telefonla 20 saate yakın bir süre YouTube'da video izleyebilir, 23 saat boyunca arkadaşlarınızla WhatsApp'ta yazışabilir ve yine uzun süreler boyunca oyun oynayabilirsiniz.

MediaTek Helio P35 gibi 8 çekirdekli bir işlemciden güç sağlayan OPPO A54, böylece oyunlarda iyi bir performans gösterdiği gibi, çoklu uygulama kullanımlarında da akıcı ve stabil bir deneyim yaşatabiliyor. HyperBoost özelliğine sahip olan telefonda, kullanım şekline göre sistem kaynakları otomatik olarak optimize edilebiliyor. Yani oyun oynuyorsanız performans artırılabiliyor, sadece uygulamalar arasında dolaşıyorsanız daha ılımlı bir kullanım sağlanabiliyor. Böylece güç ve pil ömrü arasında da iyi bir denge kurulabiliyor. Yani telefon, pil ömrünü sürekli sabit kullanım bandında tüketmiyor. Kaldı ki, telefonda bir de Yapay Zeka Gece Şarjı özelliği bulunuyor ki, bu da telefonu siz uyurken başucunuza bıraktığınızda, minimum güç tüketiminde bulunmasını sağlıyor.

Bu arada hazır bahsi açılmışken, telefonun 18W hızlı şarj desteğine sahip olduğunu ve Süper Güç Tasarruf Modu'nun bulunduğunu da söyleyelim. Böylece 10 dakikalık bir şarjla, telefonun pil düzeyini yüzde 13 gibi acil durumlarda sizi kurtaracak ölçüye ulaştırabiliyor ve bunun üzerine bir de güç tasarruf modunu açarak telefon görüşmeleriniz ya da WhatsApp sohbetleriniz için gayet yeterli süreyi elde edebiliyorsunuz.

OPPO A54, tasarımıyla da güzel bir telefon. Ön tarafta ince ekran kenar çerçeveleri, arka yüzde ise kenarlara doğru kavisli hat kazanan gövdesiyle beraber hem güzel görünen hem de elde iyi bir dengede duran telefonda, IPX4 sertifikası da bulunuyor. Yani bunun anlamı, telefonun su sıçramalarına karşı dayanıklı ve öte yandan uzun kullanımlara elverişli olduğu. Öyle ki, OPPO, bu telefonu üretim sürecinde 50'den fazla kontrolden geçirmiş ve 130'dan fazla da ultra titiz güvenirlik testi ile 320'den fazla deneysel test uygulamış. Bunlar neticesinde de uzun bir kullanım vadediliyor. Ayrıca ekranın üzerinde hazır bir koruma bandının da yer aldığını söyleyelim.

Hızlıca telefonun kameralarına da bakacak olursak, OPPO 54'ün 3 arka kameralı bir telefon olduğunu söyleyebiliriz. Ana kamera 13 MP ölçüsünde olurken, diğer 2 kamera ise 2 MP makro, 2 MP derinlik sensörü olarak yer alıyor. Bu kamera öbeğinde Dazzle Color adı verilen çekilen fotoğrafların renklerini iyileştiren bir teknolojinin yanı sıra Yapay Zeka özelliği de kullanılmış durumda. Özellikle AI sayesinde 23'e kadar farklı çekim ortamı algılanabiliyor ve fotoğraf çekimi otomatik olarak optimize edilebiliyor. Böylece günün sonunda sosyal medya paylaşımları için iyi derecede fotoğraflar yakalanabiliyor.

Öte yandan arka kamerada olduğu gibi ön kamerada da 15 farklı filtre mevcut durumda. Buraya güzelleştirme efektleri de eklenmiş ve böylece eğer Instagram'da özellikle selfie'lerinizle boy gösteriyorsanız, 16 MP'lik ön kameradan oldukça faydalanacaksınız.

OPPO A54 & OPPO Band ve Enco Air Bir Arada

Kulaklıkta Yeni Ses: Enco Air

Kablosuz kulak içi kulaklıklar arasında çok fazla seçenek var elbette, ancak konu fiyat/performansa geldiğinde tanınır markalar azalıyor. Enco Air 550 TL civarındaki fiyatıyla oldukça rekabetçi, öte yandan OPPO'nun Enco Air kulaklığının şöyle bir avantajı daha var: Bu kulaklık, dünyaca ünlü Alman teknik test şirketi TÜV Rheinland tarafından kablosuz kulaklıklar için "Yüksek Performans/Düşük Gecikme Sertifikası" alan dünyanın ilk kablosuz kulaklığı. Bu özelliğiyle bu kategoride rakiplerinden farkındalık yaratan Enco Air, açık tasarımlı bir kulaklık seti oluyor.

Biliyorsunuz, kulaklıklar tasarım açısından değerlendirildiğinde, konfor bakımından kuşkusuz kişiden kişiye göre değişiklik gösteren, tamamen öznel bir cihaz. Kimi kullanıcılar bu tip bir kulaklık satın alırken ilk etapta tasarım şekline bakıyor ve kimileri silikon başlıklı modelleri rahat bulurken, kimileri ise açık tasarımlı Enco Air tarzı modellere yöneliyorlar. Eğer tercihiniz Enco Air türevi açık tasarımlı, yani silikon başlık bulundurmayan bir kulaklık yapısından yana ise, Enco Air ile çok rahat edebileceğinizi yekten söyleyebiliriz. Kulakta rahat duran tasarımı ve bunun yanı sıra hafifliğiyle rahat ettiren Enco Air, su sıçramalarına ve tere karşı dayanıklı yapıda geliştirilmiş ve IPX4 sertifikası almaya hak kazanmış.

Peki, ses performansı açısından nasıl? Bu da tıpkı tasarım gibi öznel bir diğer konu aslında. Zira kimileri bu tip kulaklıklarda bas seslere önem veriyor. O anlamda diyebiliriz ki, Enco Air, özellikle bas ve tiz sesleri iyi dengeleyebilen bir kablosuz kulaklık seti -ki hatta bunu geçtiğimiz günlerde paylaştığımız bir diğer inceleme makalesinde karşılaştırma kısmında dile getirmiştik.

Kulaklığın sürücüleri 12mm'lik dinamik sürücüleri içeriyor. Bununla beraber 20 Hz – 20 kHz arası frekans üretebilen kulaklıkta Bluetooth 5.2 desteği ile beraber yapay zeka destekli Gürültü Engelleme özelliği de bulunuyor. Üzerinde bulunan titanyum kompozit dinamik sürücüler, bas sesleri hissettirebiliyor müzikteki ayrıntıları almanızı sağlayabiliyor. Sadece müzik tarafı değil, telefon görüşmeleri için de DNN gürültü engelleme özelliğine yer verilen kulaklıkta, binoral ses algoritması ile beraber, üzerinde bulunan çift mikrofondan maksimum fayda sağlayabiliyor ve bu sayede kulaklık üzerinden telefon görüşmesi yaparken net bir ses elde edebiliyorsunuz.

OPPO A54 & OPPO Band ve Enco Air Bir Arada

Spora Yeni Başlayanlar İçin: OPPO Band

Her ne kadar spor ile özdeşleştirilmiş olsa da aslında elbette bir akıllı bileklik satın almak için sporcu olmaya gerek yok. Zira hepimiz bir şekilde sağlıklı yaşamaya gayret ediyoruz ve bunu ya nispeten yediğimize – içtiğimize dikkat ederek ya da arada sırada yaptığımız yürüyüşler, egzersizlerle dengelemeye çalışıyoruz. Elbette iyi uyku da şart ve nasıl bir uyku performansı gösterdiğimizi anlamak için bu tür cihazlara ihtiyaç var.

OPPO Band, gerçekten de hem iyi bir uyku takipçisi oluyor, hem günlük nabızdır, yaktığınız kalori miktarıdır, nefes egzersizidir gibi noktalarda size eşlik ediyor. Bileklik 12 adet spor modunu da destekliyor bu arada; koşu, yürüyüş, bisiklet, eliptik, kürek, yoga ve yüzme gibi çeşitli egzersiz çeşitlerini destekliyor. Yani sporla uğraşıyorsanız, bu cihazdan istediğiniz verimi alıyorsunuz.

50 metreye kadar suya dayanıklı yapıda tasarlanan bileklikte, bu tip cihazlarda son dönemin aranan özelliği olan oksijen satürasyonu olarak da bilinen SpO2 ölçümü de yapılabiliyor ve bu sayede sağlık durumunuzu yakından takip edebiliyorsunuz.

Bilekliğin hakkınızda edindiği tüm bilgileri HeyTap Health yazılımı üzerinden takip edebiliyorsunuz. Android ve iOS platformlarında bulunan bu uygulama üzerinden tüm verilerinizi izleyebiliyorsunuz. Elbette bu arada telefonunuza gelen bildirimler bileklik ekranına düşüyor, gelen çağrıları ve mesajları anında görebiliyorsunuz.

Bu arada bilekliğin pil ömrü de gayet uzun; bunu da atlamayalım. 12 güne kadar pil ömrü sağlayabilen OPPO Band, fiyat anlamında ise yine bugün bahsettiğimiz OPPO A54 ve OPPO Enco Air gibi bütçe dostu. Şu an bu bileklik yaklaşık 300 TL gibi bir fiyattan bulunabiliyor.

Sonuç

Evet, kısaca bir toparlayacak olursak, OPPO, akıllı saatleri, bileklikleri ve kulaklıkları ile beraber gayet başarılı bir ekosistemi hayata geçirmiş durumda. Öte yandan 3 cihazı da aynı anda kullandığımız için telefon, bileklik ve saati OPPO'dan tercih edenler için tam uyumluluk sağlandığını da belirtelim; yani uygulama ve senkronizasyon kanadında sorun yaşamıyorsunuz. OPPO A54'e gelen tüm bildirimler, mesajlar ile aramalar OPPO Band'e düşüyor, telefon görüşmelerinizi OPPO Enco Air üzerinde yapabildiğiniz gibi, müziklerinizi de tabii ki dinliyor ve müzik kontrolünü ister OPPO Band üzerinden yapıyor, ister OPPO A54'ten yönetiyorsunuz. Tamamen size kalmış. Öte yandan cihazlar arasında hızlı eşleştirme özelliği de bulunuyor, bu sayede ekosistem olarak tercih edildiğinde daha pratik bir kullanım mevcut. Tek tek bahsettiğimiz gibi fiyat konusunda da fazlasıyla rekabetçi cihazlar olmuş doğrusu. Bu da karar aşamasında kuşkusuz önemli bir kriter olarak karşımıza çıkıyor.

Sponsorlu İçerik