Oppo'dan 10x Zum Yapabilen Telefon Prototipi

Çinli üretici, Mobil Dünya Kongresi'nde bu sene gerçeğe dönüştürme sözüyle ilginç bir telefon prototipi gösterdi!

Oppo'dan MWC'de 10x şovu!

Oppo bu sene Mobil Dünya Kongresi'ne bir telefon değil, henüz sunulmayan bir işlevle geldi. Firma, 10x kayıpsız optik zum yapabilen bir telefon kamerasının sözünü verdi.

Oppo'dan 10x Zum Yapabilen Telefon Prototipi

Telefonun 10x optik zum performansının gerçek bir fotoğraf makinesiyle aynı seviyede olduğunu söylemek zor, ancak bu seviyede bir zum işlevinin telefona girmesi bile önemli bir başarı. Oppo'nun bu işlevinin sırrı, telefonun içinde kullandığı periskop. Telefonun içerisine bir lens üzerinden giren ışık, bir ayna yoluyla birkaç lens üzerine yansıtılıyor ve ardından görüntü, imaj sensörüne ulaşıyor. Sensör, telefonun gövdesine dik olarak duruyor.

Prototip cihazda yalnızca basit fotoğraf çekilmeye izin verildiğinden, video performansının nasıl olduğu veya olacağı henüz bilinmiyor. OIS işlevine rağmen telefoto lensle çekilen karelerin hoş olmayan bir efektle yakalandığı gözleniyor. Telefoto lensin çok yakına odaklanmadığını, daha çok mimari detayları veya manzaralardaki detayları yakalamaya yönelik olduğunu belirtmek gerekiyor.

Oppo'dan 10x Zum Yapabilen Telefon Prototipi

Oppo, iki yıl önceki MWC'de 5x zum yapabilen bir telefon göstermişti. Bu telefon, bugünkünden hissedilir ölçüde daha ağırdı. Oppo, 10x kayıpsız zum yapabilen telefonun 2019'un ikinci çeyreğinde piyasaya sürüleceğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları