Ortaya çıkan yeni bir Windows 11 özelliği, Windows 12’ye dair bir ipucu olabilir

Gizli bir Windows 11 özelliği, Windows 12'nin hayatımızdaki hemen her şeyi nasıl değiştirebileceğinin ipuçlarını veriyor.

Yaklaşan Windows 11 güncellemesinin ilk sürümünde gizlenen yeni özellikler, kullanıcıların kendi “Bulut PC”lerini yapılandırmalarına olanak tanıyacak gibi görünüyor. Ayrıca bu, Microsoft'un - Windows 12 gibi - Windows'un geleceği için neler planladığına dair en net ipucumuz olabilir.

Twitter kullanıcısı Albacore, Windows Insider programına kayıtlı kişilere sunulan ve Canary, Dev ve Beta kanallarında mevcut olan Windows 11 Dev yapı 23419'u araştırıyor.

Aşağıda görebileceğiniz bir dizi tweet'te Albacore, Windows 11 “Ayarlar” uygulamasında, artık özel bir uygulama aracılığıyla ya da doğrudan masaüstünden bir Bulut PC'ye nasıl erişileceğine dair seçenekler olduğunu fark etmiş.

Sayfada ayrıca Bulut PC'nizle hangi bağlantı noktalarını, özellikleri ve aksesuarları paylaşacağınızı seçmenize olanak tanıyan bir bölüm de bulunuyor. Yani, USB bağlantı noktalarınızı paylaşabilirsiniz ve bu, fiziksel bilgisayarınıza taktığınız bir USB bellek çubuğunun Bulut PC'nizden de erişilebilir olacağı anlamına geliyor.

Bilgisayarı açık bırakırsanız, Bulut PC'ye farklı bir cihazdan erişebilir ve USB bellek çubuğuna erişebilir veya bellek çubuğundan Bulut PC'nin depolama alanına hızlı bir şekilde bir şeyler kopyalayabilirsiniz.

Windows 12'ye dair bir ipucu mu?

Microsoft, Windows'u buluta taşımaya olan ilgisi konusunda çok netti: "Microsoft Bulut PC, Masaüstünü Hizmet olarak sunmak için Windows Sanal Masaüstünün üzerine inşa edilen stratejik, yeni bir tekliftir," açıklamasını yaparak Windows 365 Business'a bu işlevi eklemekle kalmadı, aynı zamanda Microsoft'ta Windows ekibini yöneten Panos Panay, Bulut PC'nin Windows'un geleceği olacağından bahsediyor -ki birçok kişi bunu Windows 12 olarak anlıyor.

Daha önce bildirdiğimiz gibi, Microsoft CEO'su Satya Nadella da kısa bir süre önce "PC ve bulut arasındaki sınırlar ortadan kalkıyor" yorumunda bulunmuştu.

Windows 12'nin 2024'e kadar piyasaya sürülebileceği de dahil olmak üzere Windows 12 ile ilgili söylentilerde bir artış gördük ve bir sonraki sürümü daha geç değil daha erken göreceğimize giderek daha fazla ikna oluyoruz. Windows 11'in erken bir sürümünde gizlenen bu yeni bulut tabanlı özellikler, Microsoft'un işletim sisteminin bir sonraki sürümü için neler planladığına dair en iyi bakışımız olabilir. Ancak bu öğrenmek için bir süre daha beklememiz gerekiyor.