Microsoft, Windows 12 test kullanıcılarına USB bellek dağıtmaya başladı

Microsoft, bazı test üyelerine ücretsiz USB bellekler göndermeye başladı. Bunun, Windows 12 için olması kuvvetle muhtemel görünüyor.

Microsoft, Windows 12 için USB bellek dağıtmaya başladı

Bazı Windows test kullanıcıları, Microsoft'tan ücretsiz bir USB bellek teklifi almaya başladıklarını bildiriyor. Ancak tam olarak kime ücretsiz bir USB bellek alma şansı verildiği pek belirgin değil.

Windows Latest, Microsoft'un en erken derlemelerini test etmek için oluşturulan yeni Canary Kanalı ile ilgili bir e-posta aldığını söylüyor. Bu yeni kanalın, yeni nesil Windows (büyük olasılıkla Windows 12) için oluşturulduğu tahmin ediliyor.

Bu e-postada, teknoloji sitesine yeni bir Windows yüklemesi gerçekleştirmek için önerilen boş bir flash sürücü kullanma yöntemi için ücretsiz bir flash sürücü (en az 8 GB depolama alanına sahip) teklif edildi.

Microsoft'tan bu teklifi alanların, basit bir form doldurarak sürücüyü talep etmesi gerekiyor ve şirket, belleklerin “ilk gelene ilk hizmet esasına göre sunulduğunu” söylüyor.

USB belleklerin sınırlı sayıda bulunmasından dolayı bu tekliflerin hızlı bir şekilde tükeneceği tahmin edilebilir.

Yeni Canary kanalı, eski Dev kanalının yerini almış gibi gözüküyor. Bu kanalda kalmaya devam edenler en son ve en erken döneminde bulunan derlemeleri deneyebilecek. Yeni Dev Kanalına geçiş yapanların ise Windows 11’i tekrar sıfırdan yüklemeleri ve yeni Dev yolu için kayıt olmaları gerekecek.