Oyun Modu Sonrası Windows 10'un Geleceğinden İpuçları!

Oyun Modu ile oyunlara önem vermeye başlayan Windows 10, gelecekte hangi oyun yeniliklerini sunabilir?

Windows 10'un geleceğinden ipuçları!

Windows 10 Creators Update ile birlikte gelen yeni Oyun Modu, Microsoft'un seneler süren ihmalinden sonra tekrar oyunlara odaklandığını gösteriyor.

Peki Microsoft'un oyunlara yönelik gelecekteki yenilikleri hangileri olacak? İpuçları, Xbox Platformu Partner Grubu Programı Kevin Gammill ile yapılan bir röportajda gizli olabilir. Creators Update ile gelen yeni Oyun Modu, sadece oyunların performansını artırmayı değil, performansı kararlı hale getirmeyi de amaçlıyor. Minimum frame rate'i yükseltmeyi amaçlayan işlev, FPS'lerde büyük bir fayda sağlamasa da Gammill, yüzde 10'luk bir gelişmenin bile büyük olduğunu düşünüyor.

Oyun Modu yeni olsa da Gammill, işlevin işletim sisteminin evriminin sadece bir parçası olduğunu söylüyor. Oyun Modu ile işlemci ve GPU tüketimine odaklandıklarını söyleyen Gammill, buradan gelecekte hangi alanlar üzerinde yoğunlaşacaklarını "hayal edebileceğimizi" belirtiyor.

Burada akla iki cevap geliyor. Microsoft'un bir sonraki adımı, RAM'lere ve ağ trafiğine odaklanmak olabilir. Antivirüs gibi programların aktif kalması gerektiği doğru, ancak Google Drive, OneDrive gibi araçların oyun sırasında RAM'i işgal etmesine muhtemelen gerek yok. Bu alanda yapılacak değişiklikler büyük bir kazanım sağlamayabilir ancak Microsoft muhtemelen bu alanda çalışıyor.

Microsoft, ağ alanında geliştirme yapıp çevrimiçi oyunlardaki gecikmeleri düşürmek istiyorsa, Linksys'in WRT32X Wi-Fi Gaming Router'ından kopya çekip Killer Prioritization Engine'e benzer bir işlev sunabilir. Bu teknoloji, ağdaki oyun akışlarını algılayıp, onları otomatik olarak öncelikli hale getiriyor. Böylece oyun, kritik bir noktada tekleyip, canınızı sıkmıyor. Bazı oyun PC'lerinde de bulunan bu işlevin Windows 10'a gelmemesi için bir neden yok.

Son olarak canlı yayın aracı Beam'in işlemci kullanımının azaltılması da iyi bir fikir olabilir.

Okuyucu Yorumları