Yeni bir ekran kartı almak isteyenlere çok iyi bir haber daha: Önemli isimden fiyat açıklaması geldi

Corsair CEO’su Andy Paul, ekran kartı fiyatları hakkında yaptığı açıklama ile yeni bir kart almak isteyenleri heyecanlandırdı...

Yeni bir ekran kartı almak isteyenlere çok iyi bir haber daha

Son dönemde karşılaştığımız çip krizi sebebiyle stok problemlerinin ortaya çıkması ve dolayısı ile ekran kartı fiyatlarının artması elbette tüketicileri ve özelikle oyuncuları üzmüştü. Buna bir de kripto madencileri eklenince, durum iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Çip krizinin 2024 yılına kadar sürebileceği konuşulurken, diğer yandan ekran kartı fiyatlarının yakın zamanda düşeceği de söylentiler arasında. Bu konuda konuşan Corsair CEO’su Andy Paul, ekran kartı konusunda olumlu hamleler gördüklerini ve 2022’nin 2’inci yarısında fiyatların düşme eğilimi göstereceği, ekran kartı pazarında daha fazla oyun severin yeni ürünlere kavuşabileceğini müjdeledi.

2022 ilk çeyrek finansal rakamlarını da açıklayan Paul, ekran kartı fiyatlarının kısa bir süre içinde tavsiye edilen perakende satış fiyatı çizgisine döneceğini ve hatta altına düşeceğini müjdelerken, makul fiyatlarla beraber satış grafiğinin artacağına inandığını söylüyor.

Eğer olur da Andy Paul’un iddiaları doğru çıkarsa, ekran kartı fiyatları markaların tavsiye edilen perakende satış fiyatının altına düşmesi durumunda ülkemizde de kimi oyuncular tarafından hayal olarak görülen ekran kartlarının alımı mümkün olabilir. Elbette döviz kuru da stabil kalırsa...