Oyunların efendisinden özel açıklamalar...

Oyun dahisi John Carmack ile oyunların geleceği, bir sonraki nesil konsollar ve yeni bir sürpriz...

Oyunların efendisi konuştu!

iD Software'in kurucusu John Carmack'tan çarpıcı RAGE, Doom 4, Xbox 360 ve PS3 açıklamaları için tıklayın.

iD Software oyun dünyasının yüzünü değiştirmiş bir firma. Bunun esas sorumlularından olan dahi programcı John Carmack da başarılı ve ileri görüşlü bir programcı. Kendisi dönem dönem yaptığı çeşitli açıklamalarla oyun sevenleri heyecanlandırıyor.

Yeni Doom ve Rage'i çalıştıran iD Tech 5 oyun motoru üzerinde çalışan Carmack, bununla yetinmeyerek bir render motoru üzerinde de çalışmaya başlamış. Bu yeni render motoru mevcut oyun motorlarıyla birlikte çalışacak. Oyun konsollarının bir sonraki nesli için gelen güçlü render motoru bu açıdan çok ilginç.

Platformlar arası oyun geliştirmeyi de aşan Carmack aynı anda iki farklı nesil oyun konsoluna oyun geliştirilebilmesine böylece imkan tanıyacak. Aynı oyun, aynı tasarım farklı render motorunda işlenecek ve farklı nesil konsollarda farklı görünecek.

Sonraki nesil oyun konsolları...

Sonraki nesil oyun konsolları...
PlayStation 3 gecikmişti, PS4 bu hataya düşmek istemiyor...

Carmack, yaptığı açıklamada "Gittikçe daha fazla işlemci gücü gerekiyor. Megahertz duvarına çarptık bile be bundan sonra güç yoğunluğu duvarına çarpacağız. Fizik kuralları açısından şu an takip ettiğimiz yolun sonuna geldik. İşte bu yüzden bir noktadan sonra aynı yoldan daha fazla işlemci gücü elde edemeyeceğiz" diyor ve işin geleceğine de ışık tutuyor.

Carmack daha sonra Sony'nin yeni nesil konsolu ilk üretecek firma olduğunu düşündüğünü söylüyor. "Bir sonraki nesil oyun konsollarından ilkini hangi firmanın yapacağı merak ediliyor. Bence Sony, Xbox 360'taki gibi geri kalmamak için bu işe ilk atılan olacak. Biz geliştiriciler ise şimdiki nesil oyun konsollarının mümkün mertebe uzun süre ayakta kalmasını istiyoruz. Sonraki nesil gelene kadar birkaç yıl daha olmasını umuyorum ama eninde sonunda biri diğerlerinden erken davranacak." Böylece Carmack yapımcılar kadar yeni nesile geçmeden önce elindeki konsolun keyfini sürmek isteyen oyuncuların duygu ve düşüncelerini de güzelce özetlemiş oluyor.

Okuyucu Yorumları