Özel Röportaj: TCL, CES 2024'te Hangi Ürünlerini Tanıttı ve 2024 Yılında Bizleri Neler Bekliyor?

Teknolojinin önemli markalarının sahne aldığı CES 2024'te, TCL yeni ürünlerini ve teknolojilerini duyurdu, CES 2024'te tanıtılan yeni TCL ürünleri hakkında bizlere özel bilgi veren Stefan Streit ile Türkiye pazarı, ekosistem portföyü ve 2024 trendlerini konuştuk.

TCL, CES 2024'te Hangi Ürünlerini Tanıttı ve 2024 Yılında Bizleri Neler Bekliyor?

Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın en önemli teknoloji etkinliklerinden Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2024 başladı. Teknolojinin önemli markalarının sahne aldığı etkinlikte, TCL de teknolojiyi daha insani ve 5G'yi daha erişilebilir hale getiren yeni ürünlerini ve teknolojilerini duyurdu, bizler de sizlere aktardık. Ancak bunun yanı sıra TCL Communication'ın Pazarlamadan Sorumlu Başkanı Stefan Streit ile bir söyleşi gerçekleştirdik. CES 2024'te tanıtılan yeni TCL ürünleri hakkında bilgi veren Stefan Streit ile Türkiye pazarı, ekosistem portföyü ve 2024 trendlerini konuştuk.

1. CES 2024'te tanıttığınız ürünler hakkında bilgi verir misiniz?

"TCL, CES 2024'te teknolojiyi daha insan odaklı ve 5G'yi daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlayan en son gelişmelerini duyurdu.

İlk kez piyasaya sürülen ve şu anda Avrupa'da da satışta olan TCL 40 NXTPAPER akıllı telefonların ardından gelen yeni TCL 50 Serisi, TCL'in 5'inci nesil akıllı telefonlarını temsil ediyor ve uygun maliyetli 5G cihazlardan geniş bir NXTPAPER akıllı telefon yelpazesine kadar bir dizi farklı model içeriyor. Çift hoparlör ve daha büyük ekranlarla donatılan bu seride her kullanıcının ihtiyacını karşılayacak bir model bulunuyor.

TCL 50 Serisi, TCL'in kullanıcı seçimi ve deneyimine olan bağlılığını da sergiliyor. Bu cihazlar, geleneksel ekranlı cihazlardan göz konforu ayarlarına sahip olanlara kadar geniş bir tercih yelpazesine hitap ediyor. Seride yer alan ürünler, kitap meraklıları için e-okuyucu modu ve her zaman hareket halinde olan kullanıcılar için süper hızlı 5G bağlantısı gibi yenilikler sunuyor.

Seri, TCL 50 XL NXTPAPER 5G, TCL 50 XE NXTPAPER 5G, TCL 50 XL 5G, TCL 50 XE 5G ve TCL 50 LE şeklinde ABD pazarına özel 5 modelle piyasaya çıkıyor:

TCL, CES 2024 kapsamında ABD pazarı için TCL NXTPAPER 14 Pro ve TAB 10 NXTPAPER 5G tabletlerini de tanıttı. Her bir cihaz TCL'in yenilikçi teknoloji, kullanıcı merkezli tasarım ve dijital konforun entegrasyonuna odaklandığının bir göstergesi niteliğinde.

Bunların yanı sıra 2021'deki tanıtımdan bu yana TCL, akıllı cihazlar ve e-okuyucular arasındaki boşluğu dolduran TCL NXTPAPER teknolojisini sürekli olarak geliştirdi ve 2023'te akıllı telefonlarında da kullanmaya başladı. TCL’in ilk olarak Avrupa'da piyasaya sürdüğü ve hala satışı devam eden TCL 40 NXTPAPER akıllı telefonun da Mobil Cihazlar için CES 2024 İnovasyon Ödülü’nü aldığını duyurmaktan gurur duyuyoruz."

2. Yakın gelecekte bu ürünleri Türkiye pazarına sunacak mısınız?

"Türkiye’deki kullanıcılarımızın özellikle tabletlerimize gösterdiği büyük ilgi bizi heyecanlandırıyor. Önümüzdeki TCL NXTPAPER 14 Pro ürünümüzü Türkiye’deki kullanıcılarımızla buluşturma planımız bulunuyor."

3. Ekosistem portföyünüzü genişletecek farklı ürünler üzerinde çalışıyor musunuz?

"TCL Communication, ekosistem portföyünü genişletmek için sürekli olarak çalışmaktadır. TV ekranlarından tabletlere, akıllı telefonlara, saatlere ve esnek ekranlara kadar çeşitli ekran teknolojilerinde uzmanlığa sahip küresel bir ekran üreticisi olan TCL, en son ekran teknolojisini kullanan giyilebilir ürünler yaratmak için gerekli deneyime ve yeteneklere sahiptir. TCL olarak herkesin teknolojiye erişimi olması gerektiğine inanıyoruz, bu nedenle her zaman ekosistem portföyümüzü geliştirmek ve yeni teknolojileri keşfetmek için çalışıyoruz. Mobil Dünya Kongresi 2024'e yaklaştıkça, EMEA'daki ürün yelpazemize yapacağımız daha heyecan verici eklemeler için bizi izlemeye devam edin."

4. 2024'te mobil tarafta hangi ürünlerin öne çıkacağını ve dikkat çekeceğini öngörüyorsunuz?

"2024'e girerken TCL olarak yolculuğumuzda önemli bir adım atıyor, teknolojiyi insan odaklı hale getiriyor ve akıllı cihaz yelpazemizle genişletiyoruz.

İnovasyonun, teknolojinin günlük hayata entegrasyonunu yeniden şekillendirmek, onu daha organik ve erişilebilir hale getirmek olduğuna inanıyoruz. Öncü TCL NXTPAPER teknolojisini tanıtarak, TCL 50 Serimizde önemli gelişmeler yaparak ve 5G'yi yaygınlaştırarak teknoloji ve erişilebilirliği arasındaki uçurumu da aktif olarak daraltıyoruz.

TCL olarak, 2024 yılında herkesi her yerde güçlendiren ve birbirine bağlayan teknolojiler yaratarak mükemmelliğe ilham verme misyonumuzda kararlılıkla ilerliyoruz."